"Türkiyeyi seçime götürmek bir başarıdır"

İSTANBUL (İHA) - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Erken seçim lafı düne kadar birşey ifade ediyordu ve bir değeri vardı. Bu saatten sonra seçimin adı erken seçim olmaz, zorunlu seçim olur. Bu saatten sonra Türkiye'yi seçime götürmek bir başarıdır" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Mumcu, "Milleti kamplaşma oyununa alet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Dünden bugüne yaşadığımız şeyler, önümüzdeki sürece ilişkin çok daha dikkatli, çok daha sağduyulu olmamızın borç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Gün; iktidar, muhalefet rollerinin arkasında saklanma günü değildir. Gün, demokrasiyi birlikte müdafaa etme günüdür. Bu duruşu herşeyden önce milletin vekaletini üzerine almış olan hükümetin göstermesini bekleriz. Ama ne yazık ki hükümetin tutumunu bundan çok uzak görüyoruz. Söz gelimi, anladığım kadarıyla kendileri Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin başvurusunu bekleme kararı almıştır. Bu, demokarasi tarihine haksızlıktır. Çünkü Anayasa Mahkemesi'nden olumsuz bir kararın çıkması, yani CHP'nin başvurusunu kabul eden bir değerlendirmenin çıkması bundan sonra Türk siyasetinin kolayca aşamayacğı sorunlarla yüzyüze gelmesinin anlamını taşır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'Genelkurmay'ın açıklamasından sonra bugün farklı bir Türkiye mi var?' sorusuna Mumcu, "Erken seçim yegane yoldur. Buna erken seçim demenin zamanı geçmiştir. Bu artık zaruri seçimdir. Erken seçim lafı düne kadar birşey ifade ediyordu ve bir değeri vardı. Bu saatten sonra seçimin adı erken seçim olmaz. Zorunlu seçim olur. Bu saatten sonra Türkiyeyi seçime götürmek bir başarıdır" diye cevap verdi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile aynı uçakta yan yana koltuklarda seyahat ettiğinin altını çizen Mumcu, "Kendisine geçmişte kendisinden dinlediğim bir fıkrayı anlattım. Bana kendisi anlatmıştı. Birazdan gelecek kendisi. Ona sorun anlatsın. Fıkra, Türkiye'yi en iyi anlatan fıkra. Söylemek istediğim durumumuzun gülünç olduğu. Hükümet adına konuşma yaparkenki durumu, iki hikayenin kahramanının durumuyla eşit. Amacım mizah yapmak değil" dedi. Fıkranın içeriğini soran gazetecilere ise Mumcu, "Birazdan sayın Çiçek gelecek, kendisine sorun" diye yanıt verdi.

Mumcu'nun ardından VIP salonunda görünen Bakan Çiçek, kendisine fıkranın devamını soran gazetecilere, "Şuan müsait değilim, sonra anlatırım" diyerek havalimanından ayrıldı.

Reklam
Reklam