Türkiye'yi toz bulutu sardı, okullar tatil

Arap ülkelerinden esen rüzgarlarla gelen toz bulutları Türkiye'yi sardı, bazı bölgelerde okullar tatil edildi.
TÜRKİYE TOZ DUMAN
ŞIRNAK

Şırnak'ta etkili olan toz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor. Arap ülkelerinden esen rüzgarlarla gelen toz bulutu nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde görüş mesafesi 100 ila 150 metreye düştü. Yetkililer vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Güneyden esen kuvvetli rüzgarın etkisiyle Suriye'den kalkan toz bulutu Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Mardin ve ilçeleri ile Siirt'te etkili oldu.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE TOZ DUMAN
Yaşamı olumsuz etkileyen ve rüzgarla birlikte gittikçe etkisini artıran toz bulutu, görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düşmesine yol açtı. Toz bulutu nedeniyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilköğretim okulları ve liselerde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime bir gün ara verildi.

HATAY

Hatay'da ise Antakya ile bazı ilçelerinde Afrika üzerinden gelen toz bulutları etkili oluyor.

TÜRKİYE TOZ DUMAN

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Afrika üzerinden geldiği belirlenen toz bulutlarının dün geceden bu yana etkili olduğu belirtilirken, görüş mesafesinin azalması nedeniyle trafiğin tehlikeye düştüğü, açık alanlarda kirlilik yaşandığı görüldü.

Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa, Erzin ve Dörtyol'da da yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutlarının yarına kadar süreceği ifade edildi.

ADANA

Toz bulutu, geceden bu yana kenti etkisi altına aldı. Yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin 2 kilometreye kadar düştüğü belirtildi. Toz bulutlarının kentte 2 gün süreyle etkili olacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE TOZ DUMAN

MARDİN

Mardin'in Dargeçit ilçesinde etkili olan kum fırtınası nedeniyle okullar tatil edildi. Dargeçit ilçesinde sabahın erken saatlerinde etkisini gösteren ve Suriye tarafından geldiği tahmin edilen kum fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor.

Dargeçit'te görüş mesafesi sıfıra inerken, zaman zamanda elektrikler kesiliyor. Dargeçit'te okullar bir gün geçiçi olarak tatil edilirken, yetkililer vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.