Türkkan'dan Intihar Ettiği Iddia Edilen Erin Ölümünün Araştırılması Için Önerge

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, askerde intihar ettiği iddia edilen Kocaeli Derinceli Er Burak Kasar’ın...

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, askerde intihar ettiği iddia edilen Kocaeli Derinceli Er Burak Kasar’ın ölümünün araştırılması için Meclis’e Araştırma önergesi verdi.

Türkkan’nın yanı sıra MHP Grubu'ndan 20 milletvekilinin imzasına yer verilen Araştırma Önergesi’nin gerekçesinde erin ablasının sözlerine de yer verildi. Bu sözlerden hareketle olayın açıklığa kavuşması için Meclis Araştırması istenen önergede “Diyarbakır Ergani’de gerçekleşen 21 yaşındaki Er Burak Kasar’ın ölüm olayının basında çıkanların aksine ablasının anlattığına göre komutanın odasında ve komutanın silahıyla gerçekleştirilmiş olduğu iddiası olayın gerçekleştiği kışlada ciddi bir ihmal ve kasıt olduğu şüphesini uyandırmıştır.” denildi.

Reklam
Reklam

Meclis Başkanlığı’na verilen önergede şu ifadelere yer verildi: “Son dönemde yaşanan asker intiharları ülkemizin gündeminden düşmemektedir. Yüzlerce Mehmetçiğimiz intihar ederek hayatını kaybetmiş, intihar eden asker sayısı şehit sayısını geçmiştir. Geçtiğimiz Aralık ayında da Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki 2’nci Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Derinceli Er Burak Kasar, Kışla’da hayatını kaybetmiştir. Er Kasar’ın ölümü basında “Vatani görevini yaparken G3 piyade tüfeği ile intihar etti.” şeklinde yer almıştır. Ancak ablası Sultan Kasar’ın sözleri olayın hiç de öyle olmadığını göstermektedir. Bu olayın gerçek boyutunun ortaya çıkması ve Derinceli Er Burak Kasar’ın ölümündeki sır perdesinin aralanması amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. Maddesi uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.”

Önergenin gerekçesinde ise son dönemde yaşanan kışlalardaki asker ölümlerine bir yenisi eklendiği belirtilirek, şunlar kaydedildi: “Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki 2’nci Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki Derinceli Er Burak Kasar, vatani görevini yaptığı sırada hayatını kaybetmiş , bu üzücü olay basında Kasar’ınG-3 piyade tüfeğiyle intihar ettiği şeklinde yer almıştır. Hayatına son veren Kasar’ın terhisine 4 ay kala ölümü başta ailesi olmak üzere herkesi yasa boğmuştur.”

Reklam
Reklam

Önergede, ancak vefat eden Er Burak Kasar’ın ablası Sultan Kasar ise yaşanan elim olayı şöyle anlattığı ifade edildi: “Vatani görevini Diyarbakır Ergani İlçesi’nde yapmakta olan kardeşim şüpheli bir ölümle vefat etmiştir. Bu olay medyada intihar vakası olarak gündeme getirilmiştir, soruşturma kovuşturma askeri savcılarla devam etmektedir, askeri savcıların bize verdiği bilgiye göre komutana ait tabancayla öldüğü söylenmiştir. Medyada yansıtıldığı gibi G3 silahı olayda kullanılmamıştır; ayrıca olay, arkadaşlarının yanında değil komutanın odasında gerçekleşmiştir. Olay yerinde 2 boş, 2 dolu mermi kovanı olduğu savcılar tarafından tespit edilmiştir. Olayın intihar olduğu ve olayda G3 silahının kullanıldığı yazılmaktadır. Bu bilgiler kesinlikle doğru olmamakla birlikte olayın incelenmesi askeri savcılar tarafından yürütülmektedir.”

Önergede, Diyarbakır Ergani’de gerçekleşen 21 yaşındaki Er Burak Kasar’ın ölüm olayının basında çıkanların aksine ablasının anlattığına göre komutanın odasında ve komutanın silahıyla gerçekleştirilmiş olduğu iddiası olayın gerçekleştiği kışlada ciddi bir ihmal ve kasıt olduğu şüphesini uyandırıldığı görüşüne yer verildi. Önerge, şu ifadelerle tamamlandı: “Derinceli Er Burak Kasar’ın ölümünün nasıl gerçekleştiğinin açıklığa kavuşması ve olayda astlarının ihmali veya kastı olup olmadığının ortaya çıkması veya genç Mehmetçiğin vatani görevini yaparken yaşamını yitirmesinin neden veya nedenlerini ortaya çıkarmak amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddesi uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: