Türkler Amsterdam'a sığmadı

AMSTERDAM (İHA)- Hırvatlarla nefes kesen mücadelenin ardından haklı galibiyetin sahibi olan Türkiye Milli takımı için Hollanda'daki Türkler de sokağa döküldü.

Türk taraftarlar Hırvatlardan gelen son dakika golünün ardından maç izledikleri yerleri terk etmeye hazırlanırken son saniyelerde gelen Türkiye'nin golü ortamı birden değiştirdi ve taraftarı sevince boğdu. Bir anda bir önceki maç hafızalarda canlandı ve son anda Türklerin neler yapabileceği kanıtlandı. Maçın bitiminin ardından başkent Amsterdam sokaklarına akın eden vatandaşlar şehrin trafiğinin bir anda kilitlenmesine sebep oldu. Bununla birlikte meydanlara yürüyen Türk taraftarların bir kısmı Merkator Meydanını adeta ana baba gününe çevirdi ve Türk taraftarlar meydanlara sığmadı. Burada başlayan havai fişekler eşliğinde sevinç gösterileri gece geç saatlere kadar devam etti.

Reklam
Reklam

Rotterdam ve Utrecht şehirlerindeki merkez bölgelerde de şehir trafiği bir anda dururken, Lahey'de ise polisin şehir trafiğinin kontrolünü sağlamakta uzun bir süre zorluk yaşadığı öğrenildi.