Dr. Rüştü Bozkurt, yabancıların ülkemiz için ' Türkler fırsat kaçırmak fırsatını asla kaçırmaz' sözünü boşa çıkarmamız gerektiğini söyledi.
Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD), Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Dünya Gazetesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Değişen Dünya Piyasalarında Rekabetin Önşartı; İşbirliği, Güçbirliği ve Ortaklık’ konulu konferans Sinop’ ta yapıldı. Dünya Gazetesi Yazarı ve Yönetim Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt' un konuşmacı olarak katıldığı ve Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği toplantı salonunda düzenlenen konferansı çok sayıda işadamı, sanayici ve esnaf katıldı.
Sinop’un elinin altında bulunan kaynaklara yönelmesi ve o kaynakları verimli yönetmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Rüştü Bozkurt, her bölgenin artık elinin altındaki kaynakları verimli kullanmanın yöntemlerini aramaya başladığını söyledi. Dr. Rüştü Bozkurt, " Sinop geçmişte bir radar ve cam sanayi deneyimini yaşadı. Geçmişte yaşanan deneyimler bizim birikimimiz olmalı ama onlara saplanıp kalmamalıyız. Bunun yerine zenginlikler üreterek insanımızın refahını arttırmalıyız. Bunun içinde yapacağımız şey çok basit. Bugüne kadar olan tutum ve davranışlarımızı yönlendiren değerlendirmeleri yeniden yorumlamak. İş yapma yöntemimizi değiştirmek ve kafa ve kasalarımızı birleştirmek. Ayrıntılı sözleşmelere dayalı fırsat ve tehlikeleri hesaplayan sözleşmeler yapmaktır. Dünya beş yıl önceki dünya değildir. Hepimizin en büyük zaafı olan alışkanlıklarla iş yapma yöntemimizi değiştirmeliyiz” dedi.
Türkiyenin geçmişte olmadığı kadar ekonomik fırsatlar yakaladığını söyleyen Dr. Rüştü Bozkurt, yabancıların ülkemiz için ' Türkler fırsat kaçırmak fırsatını asla kaçırmaz' sözünü boşa çıkarmamız gerektiğini söyledi. Ortaklık ve işbirliği kurarken dikkat edilmesi gereken hususları dile getiren Dr. Rüştü Bozkurt, " Ortaklık kurmadan önce mutlaka daha önce ortaklık kurmuş ve başarısız olmuş en az beş kişiyle, başarılı olmuş en az iki kişiyle konuşun. Ortaklığınızı mutlaka yazıya dökün, mukavele yapmadan ortaklık yapamayın, oğlunuzla bile bir yabancıyla ortaklık yapıyormuş gibi mukavele ederek ortaklık yapın. Ortaklık yaparken A, B ve C diye 3 ayrı planınız olsun. İşler iyi giderse ne yapmalı, kötüye giderse ne yapmalı, planlandığı gibi giderse ne yapmalı gibi bütün senaryoları hesaplayarak mukavele metnine yazın. Asla ve asla işler hep iyiye gidecekmiş gibi hareket etmeyin, ortaklığın sonlandırılmasının, işin tasfiye edilmesinin de nasıl olacağını ortaklık metnine ekleyin. Çünkü işin tasfiye edilmesi de kutsaldır" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz