Türkler'e ulaşılmaya çalışılıyor

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, deprem bölgesindeki Türk vatandaşlarına ulaşma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Kriz masası oluşturduk, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Güney Asya'da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki Türk vatandaşlarına ulaşmak için başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Depremden hemen sonra depremin etkilediği ülkelerde bulunan acentaları uyardıklarını belirten Ulusoy, "Depremden hemen sonra 21 vatandaşımızla bağlantı sağladık ve çeşitli yollardan Türkiye'ye dönüşlerini sağladık. Ulaştırma Bakanlığı'nın gönderdiği uçak konusunda mahsur kalan vatandaşlarımızı uyarmak maksadıyla Turkcell aracılığıyla mesajlar gönderildi. Uçağın kalkmasına bir saat kala da mesaj gönderildi bölgedeki Türk vatandaşlarına. Bir vatandaşımızla bin vatandaşımız arasında fark yok" dedi.

Reklam
Reklam

Ulusoy, olayın büyük bir afet olduğunu ifade ederek, "Oradaki acentalarımız sayesinde Türklerin sayısını öğrenmeye çalışıyoruz. Kriz masası oluşturduk, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Zaman zaman aksamalar olabilir fakat gerekenleri yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.