Türkmen Evi gençlere gelecek vaat ediyor

ERBİL (İHA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Gençlik Birliği Teşkilat Sorumlusu Mine Kahveci, Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde Türkmen ve Kürt gençlerine ücretsiz eğitim ve spor kurslarının verildiğini söyledi.

Türkiye'nin finansman desteğiyle ITC bünyesinde kurulan Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkiler Bürosu, Türkmen Evi'nde başta Türkmenler olmak üzere tüm bölge halkına her türlü desteği sağlıyor. Türkmen Evi Türkmenlerin bütün aktivitelerine ev sahipliği yaparken, ITC Sivil Toplum Örgütleri ve Halkla İlişkiler Bürosu ise gençlere yönelik çalışmalara ağırlık veriyor.

Reklam
Reklam

Türkmenlere ve isteyen Kürtlere yönelik eğitim ve sportif alanda yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten ITC Gençlik Birliği Teşkilat Sorumlusu Mine Kahveci, yürüttükleri çalışmalarda ayrım yapmadan hizmet verdiklerini söyledi. Mine Kahveci, "Erbil'de Türkmenlere yönelik çok kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Kadınlara ve çocuklara yönelik eğitim çalışmaları, erkeklere yönelik de sportif faaliyetler yapılmakta. Spor salonumuzda sabahları kadınlar, öğleden sonra da erkekler çalışmaktadır. Bu arada Türkmen ve Kürt çocuklara ücretsiz eğitim kursu veriyoruz. Amacımız, okulda gördükleri derslerde geri kalan öğrencilere, o derslerde destek olmaktır. Şuanda 250 öğrenciye Türkmen Kürt ayrımı yapmadan hizmet verilmektedir" dedi.

Gençlere eğitim ve sportif alanlarda ev sahipliği yapan Türkmen Evi'nin düğün, nişan ve sünnet törenlerinde de kullanıldığı ve bünyesinde bulunan İnci Anaokulu'nda çocuklara okul öncesi eğitim verildiği belirtildi.