Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, İzmir'de

İZMİR (A.A) - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan'da yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprises'in yöneticileriyle görüştü.

İZMİR (A.A) - Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan'da yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprises'in yöneticileriyle görüştü.

Konuk devlet başkanı Berdimuhamedov, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşliğinde gerçekleştirdiği İzmir Limanı ziyaretinin ardından Crown Plaza Otel'e geçti.

Otele gelişinde Türkmenistan'da yatırımları bulunan Türk şirketi Cotam Enterprises şirketinin Onursal Başkanı Muammer Ağım ve Yönetim Kurulu Başkanı Seda Gengörü tarafından karşılanan konuk devlet başkanı, otel önünde Hancı Halk Oyunları ekibi tarafından sunulan zeybek oyunu gösterisini, Muammer Ağım'ın elini tutarak izledi.

Reklam
Reklam

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, otelde yenilen öğle yemeğinin ardından Cotam Enterprises şirketi yöneticileriyle görüştü.

-Türkmen liman yatırımları için Türkiye'den heyet gidecek-

Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un, basına kapalı olarak gerçekleştirilen İzmir Limanı'nı ziyaretinde TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt tarafından liman hakkında bilgi verildiği, limanı gezen konuk devlet başkanının İzmir Limanı'ndan etkilendiği ve Türkmenistan'daki limanların yenilenmesi ve yenilerinin inşa edilmesi projeleri için Türkiye'den bir heyetin bu ülkeye gitmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: