Türkmenistan Heyeti Ankara'da

​Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel,  Ahal Teke at ırkını dünyaya tanıtmak isteyen Türkmenistan heyetini kabul etti.

​Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ahal Teke at ırkını dünyaya tanıtmak isteyen Türkmenistan heyetini kabul etti. Türkmenistan heyeti, yarış atlarının kayıt sistemi ve yarışlar hakkında bilgi aldı, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istedikleri ifade etti. Muhsin Temel de Türkiye'de atçılık konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkmenistan’da da Türkiye’deki kadar atlara özel bir ilgi ve sevgi duyulduğunu belirten Temel, bu konudaki bilgi ve tecrübeleri paylaşmaya hazır olduklarının altını çizdi. Temel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görevleri arasında at neslini ıslah etmek ve geliştirmek olduğunu belirterek, Türkiye Jokey Kulübünün düzenlediği yarışların kendilerinin nezaretinde gerçekleştiğini belirtti. Ahal Teke ırkının 3 bin yıl evvel insanlar tarafından evcilleştirilmiş ilk at ırkı olarak görüldüğünü ifade eden Temel, dik duruşu, zarafeti ve güzelliğiyle dikkat çeken bu atlara dünyanın ilgi göstereceğine inandığını kaydetti. Temel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı işletmelerde şampiyon taylar yetiştirildiğini, Türkmenistan'ın bu konuda kendilerine iyi bir örnek seçtiğini vurguladı. At hastalıkları ile ilgili bilgi almak için Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsünü de ziyaret edecek heyet, hafta sonu yapılacak Ankara yarışlarını izledikten sonra Türkmenistan'a dönecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: