Türkmenistan Kültür Bakanı Mammedov Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedov, Türkmenistan ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu belirterek, "Türkmenistan ve Türkiye iki ülke, tek devlettir.

Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedov, Türkmenistan ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu belirterek, "Türkmenistan ve Türkiye iki ülke, tek devlettir. Bu tür etkinlikleri ülkeler arasında kültürel bağları kuvvetlendirmesi açısından çok önemsiyoruz" dedi. Mammedov, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nca (TÜRKSOY), Türkmen şair ve mutasavvıf Mahtumkulu'nun doğumun 290. yılı münasebetiyle 2014 yılını "Mahtumkulu Firaki Yılı" ilan ettiğini ve bu kapsamda Kayseri'de düzenlenen Türkmen Gecesi etkinliklerine katılacağını belirten Mammedov, Türkiye ile kardeş ülke olduklarını söyledi. Kayseri Valiliği'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Mammedov, "Türkmenistan ve Türkiye iki ülke, tek devlettir. Bu tür etkinlikleri ülkeler arasında kültürel bağları kuvvetlendirmesi açısından çok önemsiyoruz. Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le görüştüm. Bu görüşmeler çok olumlu geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'yi de ziyaret etmemi istedi. Bende buraya geldiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Vali Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkmen şair ve mutasavvıf Mahtumkulu'nun doğumun 290. yılı münasebetiyle TÜRKSOY'un katkılarıyla bir program düzenlediklerini anımsattı. Türkmenistan ile Türkiye'nin kardeş milletler olarak geleneklerden mutfak kültürüne kadar pek çok konuda ortak yaşadıklarını ifade eden Düzgün, düzenledikleri programa onur konuğu olarak da Türkmenistan Kültür Bakanı Mammedov'u aralarında görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Ziyaretin ardından Bakan Mammedov, beraberindeki heyetle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen "Mahtumkulu Firaki ve Türkmenistan Gecesi"ne katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: