Türkmenistan'da at bayramı coşkusu

AŞKABAT (İHA) - Türkmenistan'ın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nden (SSCB) bağımsızlığını almasının ardından kutlanmaya başlanan At Bayramı, bu yıl da coşkulu etkinliklere sahne oldu.

Türkmenistan, SSCB'den 1991 yılında ayrıldığından itibaren nisan ayının son pazar gününü At Bayramı olarak kutluyor. Aşkabat'taki hipodromda yapılan bayram törenlerine Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, bakanlar ve Türkmen vatandaşlar katıldı. Aşkabat Hipodromu'nda yapılan bayram etkinliklerinde konserler, at takıları sergisi ve at yarışları düzenlendi.

Reklam
Reklam

Günün en önemli koşusu olan devlet başkanlığı koşusunda ipi göğüsleyen Gülistan adlı at oldu. Atın jokeyi Nurberdi Nuriyev'e birincilik hediyesi olarak kazandığı otomobilin anahtarını devlet başkanı adına Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva verdi.

At Bayramı'nda böyle bir ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Jokey Nuriyev, "Bu önemli günde, günün en zor koşusu olan devlet başkanlığı koşusunu kazandım. Devlet başkanımızın ödülünü kazanmak beni çok mutlu etti" dedi.

Atın sahibi Kakamırat Agacanov ise, bu günün en önemli yarışını kazandıklarını belirterek "Tüm Türkmen halkının At Bayramı'nı kutluyorum. Bu yarışla birlikte Gülistan adlı atım aldığı birincilik sayısını 9'a çıkardı. Çok mutluyum" diye konuştu.

Türkmenistan dünyada at bakanlığı bulunan tek ülke olarak biliniyor.