Türkmenistan'da buz hokeyi fermanı

Türkmenistan Cumhurbaşkanı ülkesinde çöl ikliminin yaşanmasına karşın, bakanlıklara kendi buz hokeyi takımlarını kurma emri verdi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı ülkesinde çöl ikliminin yaşanmasına karşın, bakanlıklara kendi buz hokeyi takımlarını kurma emri verdi.

Cumhurbaşkanı Karbangülü Berdimuhammedov, ülkesinin sporda güçlü olması gerektiği çağrısında bulunuyor ve spora olan düşkünlüğüyle övünüyor.

Berdimuhammedov geçtiğimiz günlerde bir 'Sağlık ve Mutluluk Haftası' ilan etmişti.

2007'den bu yana doğalğaz zengini ülkeyi yöneten Berdimuhammedov, mutlak bir iktidara sahip.

Başkent Aşkabat’ta sıcaklık yaz aylarında 45 derece civarında seyrediyor.

Reklam
Reklam

Ama yine de başkentte iki kış sporları stadyumu bulunuyor.

Türkmenistan'ın ilk gençler buz hokeyi turnuvasında konuşan Berdimuhammedov, devlet kuruluşlarına ve bakanlıklara buz hokeyi takımları kurma emri verdi.

Spor düşkünü

BBC Muhabiri Reyhan Dimitri, içişleri bakanlığının emre uyan ilk kurum olduğunu, polis güçlerinin de bir buz hokeyi takımı kuracağını söylüyor.

Dimitri, devlet televizyonunda sık sık, spora düşkünlüğüyle övünen cumhurbaşkanının, at binerken, bisiklet sürerken, Uzakdoğu sporları antrenmanları yaparken., ya da yarış otomobilleri sürerken gösteren görüntülerin yayımlandığını aktarıyor.

Ay başında kamu çalışanları toplu halde, Aşkabat dışındaki bir tepenin üzerine kurulan 8 kilometre uzunluğundaki merdivenleri tırmanmıştı.

Geçen Şubat'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 97'lik bir oy oranıyla kazanan Berdimuhammedov, ülkesini izolasyondan çıkarmayı ve uluslararası yatırım çekmeyi amaçlıyor.