Türkmenistanlı işadamları Konya'da iş bağlantıları kurdu

Türkmenistanlı iş adamları, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD)’nin öncülüğünde iş görüşmelerinde bulundu. Konya’da bulunan...

Türkmenistanlı iş adamları, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD)’nin öncülüğünde iş görüşmelerinde bulundu. Konya’da bulunan Türkmen işadamları birçok iş bağlantısı gerçekleştirdi.
AKTİSAD binasında bir araya gelen Konyalı ve Türmen işadamları iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için bazı anlaşmalar yaptı. Misafir işadamları, Konya’nın önemli işadamlarıyla ticari bağlantılar gerçekleştirdi. Türkmenistan’da mobilya ve çelik kapı imalatı yapan Yagmyr Godekow, Konya’ya ve Konyalılara hayran kaldığının altını çizdi. Alüminyum alanında iş yaptığını anlatan Godekow, bu sektörde bulunan Konyalı işadamlarıyla bağlantı kurduğunu dile getirdi. Türkmenistan’da Konyalı üretici firmanın bayiliğini açacak olan Godekow, bu konuda ilgili firmayla ikili iş anlaşmaları yaptı.
Türkmenistan’da gıda toptancılığı yapan Begenc Muradow da Konyalı üreticilerin işini çok iyi yaptığını ve onların sayesinde Türkmenistan’da iyi bir trend yakalayacağına inandığını söyledi.
Konya’dan üretilen bütün ürünleri ve markaları Türkmenistan’a taşıyacağını sözlerine ekleyen Muradow, ilgili firmalarla bağlantı kurduğunu kaydetti. AKTİSAD Genel Sekreteri Bilgin Akman, işadamları arasında her geçen gün artan bir ticari ilişki olduğunun altını çizdi. Bilgin Akman, işadamlarının önünde vize sorunun bulunduğuna dikkatleri çektiği konuşmasında, Türkmenistan’la ilgili bazı yasal prosedürlerin normalle dönmesini beklediklerini dile getirdi. Akman açıklamasında şunları söyledi:
“Türkmenistan’la ilgili başta vize olmak üzere bazı konularda sorun yaşanıyor. Gönül ister ki hem biz, hem onlar, vizeye takılmadan rahat bir şekilde gelip gitsinler, ticaretlerini rahat bir şekilde yapsınlar. Vize sorunu yaşamayan Türkmen halkının ilk durağı ülkemiz olacak. Sadece oradan gelen dört işadamı Konya’da adım atmadık yer bırakmadı. Bir takım iş bağlantıları kurdular. Bazı ürün ve markalarda ithalat yapmaya karar verdiler. Vize sorunu olmamış olsa daha fazla insan gelecek ve daha fazla hareketlilik yaşanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz