Türkmenler Türkiyeli Kardeşlerinden Yardım Bekliyor

Suriye Türkmen cephesi temsilcileri, Suriye’de meydana gelen olaylar hakkında bilgi vermek ve sivil toplum kuruluşlarıyla...

Suriye Türkmen cephesi temsilcileri, Suriye’de meydana gelen olaylar hakkında bilgi vermek ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunmak üzere hafta sonu Kayseri’ye geldi.

MAZLUMDER Kayseri şubesinin düzenlediği kahvaltıda, Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileriyle bir araya gelen 5 kişilik Suriye Türkmen cephesi temsilcisi, kahvaltı boyunca Suriye de bir yıldır devam eden ve bugüne kadar 20 binden fazla insanın ölümüne,10 binlercesinin hapse atılmasına, yaralanmasına, şehirlerin, kasabaların ve köylerin Beşar Esad askerlerince harabeye döndürülmesine sebep olan olaylar hakkında bilgiler vererek şunları söylediler:

Reklam
Reklam

“SURİYE’DE ETNİK SORUN YOK”

“Suriye’ de bahsedildiği gibi etnik bir sorun yoktur, insanlar özgürlük istiyor, kendi ülkelerinde insanca yaşamak istiyor. Beşar ESED özgürlük taleplerini yok etmek için insanlar arasında etnik, mezhep ve din çatışması çıkarmak istiyor. Suriye hep zulüm gördü daha fazla zulüm görmek istemiyor. Yaralılarımız Türkiye’de Kilis ve Antakya’ ya geliyor burada Beşar’ın ajanları yaralılarımıza yanlış iğne yapıp onları öldürüyor. Bizler Suriye’den gelen yaralılarımızın Ankara, Kayseri ve Konya gibi güvenli şehirlerde tedavi edilmesini istiyoruz. Şu an Suriye’de tekbir getiren ve cep telefonu ile fotoğraf çeken her insan Beşar’ın şebbihaları (Katil askerler) tarafından öldürülüyor.”

“TÜRKİYE’DEN BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

İHH’nın Suriyeli sığınmacılara yardımından memnun olduklarını söyleyen Türkmen cephesi temsilcileri bunun yeterli olmadığını da dile getirerek Türkiye’den daha fazla beklentileri olduğunu dile getirdi.

MAZLUMDER, Yazarlar Birliği, İHH, Millet Derneği, Jeoloji Mühendisleri Odası, Eğitim Bir Sen, Miraç Kültür Merkezi, Erdemli Aile Derneği ve diğer kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıdan oldukça memnun kalan ve taleplerini dile getirmenin memnuniyeti içinde olan Türkmen cephesi temsilcileri yapılan görüşmelerden sonra Kayseri’den ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz