Türkmenoğlu'ndan Kadın Hakları Günü Mesajı

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bugünün, Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilmesinin 78. yıl dönümü olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün, aynı zamanda bugün Kadın Hakları Günü olarak da kutlanmaktadır. Batı'da kadın hakları tartışma konusu dahi edilmezken, Türkiye'de kadınlar 1847 yılında özel haklar elde etmişler, 1843 yılından itibaren kadınlar resmi olarak da çalışma hayatında yer almaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza verdiği bu hak, kadınımızın toplum içerisindeki konumunu ve yerini tamamen değiştirmiş ve toplumun etkin bir bireyi olmasına ciddi katkılar sağlamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda olduğu 10 yıl içinde kadın haklarını daha ileriye taşımak, kadınların toplumsal katılımını güçlendirmek için kararlı adımlar atılmış ve atılmaya devam etmektedir. Kadınlarımızın her alanda daha aktif olacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: