Türkoğlu: Bölge Insanı Sağlık Alanında Devrim Gibi Hizmetlerle Tanışacak

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bölge insanının sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetlerle buluşacağını...

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, bölge insanının sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetlerle buluşacağını söyledi.

Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Necip Çiftler'i ziyaret etti. Ziyarette Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılan 16 poliklinik ile temeli yakında atılacak yeni devlet hastanesiyle ilgili gelişmeler görüşüldü. Bölge insanının sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetlerle buluşacağını kaydeden Türkoğlu, "İnsanımızın refahını sağlamak ve sağlığını korumak, milletimizin emanetinin taşıyıcısı olan bizlerin en mühim sorumlulukları arasındadır." dedi.

Reklam
Reklam

Dörtyol Devlet Hastanesi'nin hemen yan tarafında 800 metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden 16 poliklinik ile ilgili Başhekim Dr. Ahmet Necip Çiftler'den bilgi alan Türkoğlu, "Dörtyol Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılacak olan kan alma, röntgen, ultrason, görüntüleme merkezi üniteleri ile beraber; çocuk, cildiye, cerrahi gibi alanlarda açılacak olan yeni poliklinikler, Dörtyol'a temelini atacağımız yeni hastanemizin yapımı başlayana kadar eski hastanemizdeki mevcut yoğunluğu azaltacaktır." dedi.

Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nihat Güzelsağaltıcı da hastaneye ek olarak yapılan 16 polikliniğin ekim sonu ya da kasım ayı başlarında tamamlanacağını belirtti.

Üniversite hastanelerinde yapılan ameliyatların artık Dörtyol Devlet Hastanesi'nde de gerçekleştirildiğini ifade eden Güzelsağaltıcı, "Hastanemizde 80 yaşındaki kanserli bir hastamızdan tümör alabilecek kadar başarılı ameliyatlar gerçekleştirmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Necip Çiftler de göz ünitesine ameliyat mikroskobunun alındığını müjdeleyerek; "Artık katarak ameliyatları hastanemizde de gerçekleştirilmektedir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dörtyol Devlet Hastanesi' bitişiğinde bulunan 30 dönümlük askeri alan üzerinde yapımı planlanan yeni devlet hastanesi için arsa üzerinde zemin etüdünün tamamlandığının bilgisini veren Hacı Bayram Türkoğlu da "Özellikle bölgemizdeki hızlı nüfus artışına oranla Dörtyol’a çok yakın bir zamanda temelini atacağımız 250 yatak kapasiteli yeni devlet hastanemiz sayesinde bölgemizin sağlık alanındaki açığını da kapatmış olacağız. Yataklı tedavi kurumlarımızın sayısını arttırmakla kişi başına düşen hekim ve yatak sayısını Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun bir seviyeye taşıyacağız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: