Türkoğlu: "kadınsız Siyaset, Kadınsız Demokrasi Sadece Kadınlar İçin Değil Bütün Toplumlar İçin Eksikliktir"

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar...

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar değil; bütün toplum için eksikliktir" dedi.

Giresun Üniversitesi tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliklerinin öğleden sonraki ikinci bölümüne konuşmacı olarak katılan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “Türk kadınının Tarihteki Yeri ve Önemi” başlıklı bir konferans verdi.

Türk kadınının temel niteliğinin analık ve kahramanlık olduğunu söyleyen Türkoğlu, ”Kadın erkek eşitliğini sağlamanın yolu yaşam alanlarını kadın erkek arasında ikiye bölmekten değil, bu alanları ortak kullanmaktan geçiyor. Bir kez daha vurgulamak gerekir ki kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi ve kadınsız yönetim sadece kadınlar değil bütün toplum için eksikliktir. Dünyada hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını gibi emek verdim diyemez” dedi.

Reklam
Reklam

'Kadınlarımızla ilgili son zamanlarda yasal düzenlemelerle ilgili neler yaptık onlara değinmek istiyorum' diyen Türkoglu,”Yapılanlar yeter mi? Yapılanlar yetmez. Her yapılan bir başka ihtiyacın giderilmesi noktasında yeni ihtiyaçların,yeni kaygıların giderilmesi noktasında habercisidir diye düşünmek lazım. 2003 yılında Aile Mahkemeleri kurulmuştur. Yine aynı yıl Birleşmiş milletler Kadın Gruplarına,Kadına Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesine yazılı olarak dilekçe verme ve şikayette bulunma hakkı verilmiş oluyor. Yine aynı yıl kadın erkek eşitliği bakış açısı ile Türk vatandaşlığı kanununda yapılan değişiklik yürürlüğe girdi. Bu şekilde kadın erkek eşitliği Anayasa”ya ve yasalara girmiş oldu. Sığınma evleri açma zorunluluğu getirildi. Cinsiyet eşitliği ve kadın karşı şiddet konusunda çağdaş düzenlemeler içeren yeni Türk Ceza Kanunu kabul edilerek 1 haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girdi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi yasalaşmış oldu ki bu çok ciddi bir adımdır” dedi.

Milletvekili Türkoğlu”nun konuşmasının ardından etkinliğe davetli olarak katılan gazeteci Nuriye Atabey ise Dünyada ilk Türk kadın hareketinin öncüsü sayılan Şefika Gaspralı’nın hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.Atabey,” Şefika Gaspralı, Dünyada İlk Kadın Kurultayını toplayan, “Alem-i Nisvan” (Kadınlar Dünyası) adında ilk kadın dergisini çıkaran ve İlk Bağımsız Kırım Meclisi Kadın Milletvekili”dir dedi.

Reklam
Reklam

Sunumların ardından ak parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve gazeteci Nuriye Atabey’e Giresun Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Aygün Attar tarafından günün anısına Teşekkür Plaketi verildi.

“YILIN ANNESİ GÜLSÜM KABADAYI SEÇİLDİ”

Giresun üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, 5 yıl önce geçirdiği kaza sonucunda felç olan ve umut adını verdiği Rus gencine annelik yapan Gülsüm Kabadayı’yı Üniversitemiz Senatosu tarafından Yılın Annesi olarak seçtiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz