Türkoğlu: Teknoloji Fakültesi Dörtyol'un gelişimi için çok önemli

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol’da kurulan Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin ilçenin...

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol’da kurulan Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin ilçenin gelişiminde çok önemli rol oynayacağını söyledi.

Türkoğlu, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Abdullah Arıcan, ile birlikte Teknoloji Fakültesi'ne dekan olarak atanan Prof. Dr. Ergül Yaşar ile bir araya geldi. Prof Dr. Ergül Yaşar'ın Teknoloji Fakültesi'ne dekan olarak atanmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkoğlu; birikimi, ihtisası ve çalışma azmi ile Yaşar'ın bölgeye eğitim alanında çok büyük bir katma değer sunacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Teknoloji Fakültesi’nin kurulması için Mustafa Kemal Üniversitesi Senatosu’nda karar alınmasından, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasına kadar geçen sürecin çok sıkı takipçisi olduğunu vurgulayan Türkoğlu, en büyük yatırımın insana yapılan olduğunu ifade etti. Türkoğlu, "Bizim en büyük zenginliğimiz insanımızdır. Bu potansiyelimize dinamizm katacak olan en önemli unsur ise eğitimdir. Her yönüyle yeniliğe açık, küreselleşmenin getirdiği ve bütün dünyayı kapsayan rekabet alanında var olabilecek gençlerin, iyi eğitim taleplerine karşılık vermek için var gücümüzle çalışmaktayız. Teknoloji Fakültesi bölgede firmaların nitelikli iş gücü ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacaktır." dedi.

Dörtyol Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar da, daha müreffeh bir toplum için değer üretmenin en büyük sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, bu sorumluluğun bilinci içinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

Teknoloji Fakültesi bünyesinde, Enerji Sistemleri, Malzeme ve Metalurji ile İmalat mühendisliklerinin olacağını ifade eden Yaşar, her bölüm için asgari 40 kişilik bir kontenjan ile eğitime başlanacağı bilgisini verdi. 2013–2014 öğretim döneminde eğitime başlayacaklarının müjdesini veren Yaşar, Teknoloji Fakültesi’nin korunması ve yaşatılması için de bir vakfın kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: