TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Onatça:

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, terör olaylarının iş ortamı sağlanarak ve istihdam yaratılarak

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, terör olaylarının iş ortamı sağlanarak ve istihdam yaratılarak ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Onatça, AA muhabirine bölgeler arası gelişmişlik düzeyi konusunda kalkınma ajansları ile projeler ürettiklerini belirterek, iller arası kalkınmanın orantılı olması gerektiğini bildirdi.

Kalkınmadaki dengesizliğin bölgesel kalkınmayı zora sokacağına dikkati çeken Onatça, denge sağlanması amacıyla hükümetin Teşvik Yasası'nı çıkardığını hatırlatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kalkınmadan bahsetmek için terör sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Terör olaylarının işsizlikle orantılı olduğuna işaret eden Onatça, şunları söyledi:

"Ne kadar istidam yaratırsak, ne kadar çok iş ortamı sağlarsak, bitmeyen terör olaylarını o denli ortadan kaldırabiliriz. İnsanlar sıkıntıya düştükleri zaman kötü yola saparlar, kötü yollara düşmemek için kiminin işe ihtiyacı var, kiminin meşgaleye. Biz de iş dünyası olarak elimizden geldiğince kazandığımızı kendi ülkemize, Türkiye'ye yatırıyoruz. Terör olaylarını iş ortamı sağlayıp, istihdam yaratarak ortadan kaldırabiliriz."

-İşsizlik verileri-

İşsizlik sorununun iyi analiz edilmesi gerektiğini anlatan Onatça, iş bulamayanlarla iş beğenmeyenleri ayırt etmek gerektiğini bildirdi.

Onatça, işsizlikte düşüş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gerçeklere bakmak lazım. Gerçekten işsizlik mi var, yoksa iş beğenmeyen birileri mi var- Bir taraftan işveren işçi arıyor, bulamıyor. Bir taraftan da insanlar, 'iş bulamıyoruz' diyorlar. İşte burasını çok iyi analiz etmek lazım, bazen iş veriyorsunuz, iş beğenmiyorlar. Bunlar da işsizlik sınıfına giriyor, bunları çok iyi okumak lazım."

Reklam
Reklam

Muhabir: Erol Ulu / Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: