Türközen’den Sansürün Kaldırılışının 104. Yıldönümünde Basın Mensuplarına İftar Yemeği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü nedeniyle ilçede...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen; basında sansürün kaldırılışının 104. yıldönümü nedeniyle ilçede faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerine iftar yemeği verdi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Boğaziçi Otel’de iftar saatinde verdiği nezih yemekte, basın mensuplarının bu özel gününü kutlayan Türközen, kamuoyunun gözü, kulağı olan medyanın günümüzde özgür olmadığının altını çizdi. Neşeli geçen iftar yemeğinde, basın mensuplarıyla sohbet eden ve espriler yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yemeğin ardından belediyeye ait zeytinliklere ait mahsullerin ürünü olan zeytin, zeytinyağı ve sabunlardan oluşan paketleri armağan etti.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarıyla topluca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Türközen yaptığı açıklamada, “Sansürsüz basının 104. yıldönümünü kutluyoruz. Bundan 104 yıl önce sansürün kaldırılmasıyla, bugün bu amacın yerine getirilip, getirilmediği tartışılır. Ülkemizde demokrasi özümsenmediği ve tam yerleşmediği için bu olumsuzluktan basınımızda nasibini almıştır. Ülkemizde sansürsüz ve özgür basın hayali henüz gerçekleşmemiş durumda görünmektedir. Bizim umutlarımız ilerleyen zamanlarda ülkemizde demokrasinin özümsenmesi ve gelişmesiyle birlikte basınımızın daha özgür ve sansürsüz bir yayın yapabilme koşullarına kavuşması yönündedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: