TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Yavuz: "Dış Politika Uzmanı Olarak, Bir Ülkenin Düşmanı Olmayı Kabul Etmiyorum"

Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkan Yardımcısı Celalettin Yavuz, "Dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı

Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkan Yardımcısı Celalettin Yavuz, "Dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı kabul etmiyorum" dedi.

Yavuz, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanlığı tarafından, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Ortadoğu'da Güncel Gelişmeler" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Arap Baharının çıkışıyla ilgili bazı ülkelere dışarıdan müdahalenin manipülasyon olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

Libya ve Suriye için dışardan müdahale olduğunu, ancak Tunus ve Mısır'a olmadığını belirten Yavuz, "Bir dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı kabul etmiyorum. Benim kafamda, 'şu devlet Türkiye'nin düşmanıdır, bu devlet dostudur' ifadesi yok" diye konuştu.

Yavuz, devletlerin çıkarlarına dikkati çekerek, "Bana göre dış politikada beğenelim beğenmeyelim, İngilizler bir zamanlar 'İngilizlerin dostu yoktur, çıkarları vardır' demişti. Türkiye de böyle olmak mecburiyetindedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları, milletimizin çıkarlarıdır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Meltem Yılmaz / Tuğba Yardımcı Mısır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: