Türksat'a suçlama

İstanbul -(AA) Koç ve Doğan Holding ortaklığında faaliyet gösteren Ultra Kablolu Televizyon ve Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Tanju Erkoç,
mülkiyet konusunda Türksat'ın direncinin kırılması gerektiğini ifade ederek, "Türksat'ın hukuken elimde olan birşeyi gaspetmemesi gerekir" dedi.

Erkoç, ruhsat alan şirketler olarak mülkiyeti kendilerine ait ve şirket aktiflerine kayıtlı şebekeleri bulunduğunu belirterek, "Temel sorun Türksat'ın 'şebeke size ait değil, benim' demesinden kaynaklanıyor. Sorunun çözümü için Türksat'ın benim aktifimde görünen şebekenin bana ait olduğunu kabul etmesi lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tanju Erkoç, Türksat'ın işi yargı sürecine taşıdığını kaydederek, "Türksat, bizim malımızın sahibi olduğunu kabul etmediği takdirde bu iş mahkemede çözülür. Bu, bir kişinin evinize gelip oturma odasının kendisine ait olduğunu iddia etmesi gibi birşey" dedi.

Hükümetin konuya el atması gerektiğini ve sorunun yetkili organlar olan Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu ve Rekabet Kurulu'nun girişimleriyle çözülebileceğini aktaran Erkoç, Türksat'ın bu süreci iyi yönetemediğini savunarak, şöyle devam etti:

"Mülkiyet konusunda Türksat'ın direncinin kırılması lazım. Türksat'ın hukuken elimde olan birşeyi gaspetmemesi gerekir. Türksat'ın, masaya oturup uzlaşma psikolojisi içinde davranması lazım. Anlaşmazlık nedeniyle 2.5 yıl ile 4 yıl arasında sürecek bir dava sürecine girildi. Burada ülke kaybeder, bunun vebali de Türksat'ındır. 2.5-4 yıllık yargı sürecinde çok hızlı gelişen teknolojiyi yakından izlemek zorlaşır."