TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Vali Çiftçi'yi Ziyaret Etti

 Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Vali Çiftçi, ziyarette yaptığı konuşmada, Türk dünyası çağdaş klasik müzik şaheserleri konserinin Ordu'da verilecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. "Bizim gönül birliğimiz, gönül dostluğumuz var" diyen Vali Çiftçi, şöyle konuştu: "Hem Avrupa’ya, hem Asya’ya, farklı kıtalara gittiğimiz zaman birlik beraberliğimizi aynen görüyor, yaşıyor, muhabbet ediyoruz. Bir dönem Çin’in o bölgelerinden gelerek Macaristan, Bulgaristan gibi farklı yerlere yayılmışız. En çok ilgimi çeken nokta, Türkmenistan’ın Merv şehrine gittiğimde oradaki bütün insanların simasının, yapısının bana benzediğini görmek oldu. Biz birbirimize benziyoruz. Biz aynı dili tam olarak konuşamasak da, gönül dilimiz bir." Yapılan bu tür organizasyonlarla daha çok mutlu olduklarını vurgulayan Vali Çiftçi, "Böyle bir organizasyon yaptığınızdan dolayı başta size ve ekibinize gönülden teşekkür ediyorum. Muhabbeti ve aramızdaki bağları güçlendiriyorsunuz. İlimize geldiğiniz için, ilimizde yaşayan 800 bin insan adına da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise TÜRKSOY'un kuruluşunun 20'nci yılı anısına değişik ülkelerde verdikleri konserlerle ilgili bilgi vererek, TÜRKSOY'un gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerin Ordu ile buluşturulmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: