Türk'ten tehdit: Dicle kararı karşısında halkın eli kolu bağlı kalmayacak

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Hatip Dicle ile ilgili verilen karar...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Daimi Meclisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Hatip Dicle ile ilgili verilen karar ne hukukidir ne ahlakidir ne de vicdanidir. Türkiye’yi tamamen bir kaosa sürüklemeye yönelik bir karardır." dedi. Türkiye’nin ve halkın çatışmalı bir sürece itilmek için bu kararın verildiğini ileri süren Türk, halkın bu kararlar karşısında elinin kolunun bağlı kalmayacağına vurgu yaptı.
Türk, Sümer Park’taki olağanüstü toplantıda Diyarbakır Bağımsız Milletvekili seçilmesinin ardından YSK kararıyla vekilliği düşürülen terör örgütü KCK tutuklusu Hatip Dicle’yi destekledi. DTK olarak olağanüstü toplanma kararı aldıklarını belirten Türk, "Hepiniz biliyorsunuz ki son dönemde siyasetin önünü açmak için yoğun bir çaba ve büyük fedakarlıklar gösterildi." diye konuştu. Demokratik zemini oluşturmaya yönelik çalışmalarına hükümet, devlet ve yargının önünü kesmeye çalıştığını iddia eden Türk, Türkiye’nin ve halkın çatışmalı bir sürece itilmek için bu kararın verildiğini ileri sürdü. Bu kararın başka şekilde yorumlanamayacağını kaydeden Türk, şunları söyledi: "Bu karar gerçekten devletin Kürt sorununa yaklaşımını ve çözüm mantığının ne olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Demokratik zeminin kaydırılması kaybettirilmesi durumunda birilerinin de şunu görmesi gerekiyor. Biz uzun süreden beri demokratik bir anayasa demokratik ulus ve demokratik özerklik projelerinin yaşama geçirilmesi için çok önemli çabalar sarf ettik. Ancak bütün bu çalışmaları da ortadan kaldıran bu anlayış, halkın iradesinde seçilmiş olanlara da ve halkın iradesine hesap verecektir.”

Reklam
Reklam

"DEMOKRATİK MUHALEFET EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ORTAYA KOYULACAK"
Halkın bu hukuksuz tavra karşı demokratik tepkisini ortaya koyacağına dikkat çeken Türk, halkın bu kararlar karşısında elinin kolunun bağlı kalmayacağına vurgu yaptı. Halkın artık örgütlü olduğunu vurgulayan Türk, demokratik muhalefetin en güçlü şekilde ortaya konacağını ifade etti. Hukuksuzluğa karşı Türkiye’yi çatışmalı bir sürece götüren bu anlayışa karşı Türkiye’de ki aydın ve devrimcilerin suskun kalmayacağını söyleyen Türk, “Çünkü bu proje ve bu uygulamalar Türkiye’yi kaosa sürükleyen uygulamalardır. Burada bu kaos ortamında büyük acıları yaşadık yaşanıyor. Biz grubumuzla meclisimizle bütün bu olağanüstü gelişmeleri tartışacağız. Biz dün ne dediysek söylediklerimizin arkasında duracağız." dedi.
Parlamentoyu sorunların çözüm yeri olarak gördüklerini anlatan Türk, problemlerin aşılması için bir müzakere ve diyalog yeri olarak gördüklerini bunların ortadan kaldırıldığını kaydetti. Diyalog ve müzakere ortamının ortadan kalkması halinde bu konuyla ilgili aldıkları kararları uygulayacaklarını ifade eden Türk, daha sonra bu konuyla ilgili ayrıntılı bir toplantı düzenleyeceklerini vurguladı.
Sümer Parktaki DTK toplantısına Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekilleri, Aysel Tuğluk, Nursel Aydoğan, Emine Ayna ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Filiz Koçali katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz