Türkün Holding’ten UÜ’ye Tekstil Mühendisliği Binası

Bursa iş dünyasından üniversiteye destek zincirine bir halka da Türkün Holding tarafından ekleniyor.1926’dan bu yana...

Bursa iş dünyasından üniversiteye destek zincirine bir halka da Türkün Holding tarafından ekleniyor.

1926’dan bu yana tekstille uğraşan ve sektörün öncü kuruluşları arasında yer alan Türkün Holding, Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü için modern bir bina yapacak.
'Erol Türkün Tekstil Mühendisliği Bölümü' adı verilecek bina, Görükle Yerleşkesi içinde 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve iki yıl içinde tamamlanacak.

Konuya ilişkin protokole Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün imza koydu. Protokol imza törenine Türkün ailesi, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve dekanlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, Türk insanının yol-iz bilmeden dünyanın her tarafında elini taşın altına koyarak başarılara imza attığını kaydetti. Türkün, Türk insanının yakaladığı başarılarla dünyayı şaşırttığını belirterek, bu durumun da kendilerine güç verdiğini söyledi.
Türk insanının önce anne kucağında, sonra okullarda çok iyi yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Erol Türkün, bunun için devletin kaynaklarının sınırlı olup, işadamları olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Erol Türkün, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu binayı yaparak ülkemize iyi mühendisler yetişmesine katkımız olsun istiyoruz. Öğrencilerimiz iyi dersliklerde, laboratuvarlarda yetişirse, hocalarımız iyi koşullarda çalışırsa, dünyayla rekabet eden ürünler geliştiren mühendislerimiz olur.”

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de, Uludağ Üniversitesi'nin büyük bir üniversite olduğunu belirterek, “Kaynaklarımız da güçlü ancak son yıllarda yatırım önceliklerimizi eskiden yapılan binaların deprem güçlendirmelerine ayırdık. Yeni binalar yapma konusunda Bursa iş dünyasından büyük destekler gelmekte. Son olarak bu destek zincirine Türkün ailesinin de katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkün Tekstil Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından en az 5000 metrekare kapalı alanlı inşa edilecek bina iki yılda tamamlanacak. Binanın içinde, dershane, laboratuvar ve idari ofisler yer alacak. Binanın eğitim-öğretime açılması ve kullanılması için gerekli olan demirbaş ve tefrişat da Türkün Tekstil tarafından karşılanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: