TÜROFED Başkanı Ayık: Konaklama tesislerinin yüzde 95’i yerli sermayenin

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmin sektör olmaktan çıkarak bir endüstri haline geldiğini...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmin sektör olmaktan çıkarak bir endüstri haline geldiğini belirterek, “Konaklama tesislerinin yüzde 95’i yerli sermayeye ait. Dolayısıyla en milli sektör turizmdir.” dedi.
Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD)’nin toplantısına katılan Ayık, 2011 yılında Antalya olarak 11 milyon, ülke olarak da 30 milyon rakamının yakalanmış olunmasının rakamsal başarının yanında moral anlamında da çok önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin 2023 vizyonundaki hedefinin 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir olduğuna dikkat çeken Ayık, “Turizm son 15 yıldır aralıksız çift haneli rakamlarda büyüdü. Hiç şüphesiz Antalya, sektörün lokomotif kenti. Antalya turizmine son 10 yılda hava ulaşımının gelişmesinin yanında duble yolların yapılması da pozitif etki sağladı.” diye konuştu.
Turizmin yüzde 90’ların üzerinde katma değer taşıdığını da anlatan Başkan Ayık, diğer ihracat kalemlerinde bu oranın yüzde 30’lar civarında seyrettiğine işaret etti. Ayık, turizmi canlandıracağı dolayısıyla eğlence sektörünü de olumlu gördüğünü sözlerine ekledi.
TÜROFED başkanı olması dolayısıyla Ayık’ı kutlayan KOYNSİAD Başkanı İlhami Kaplan da, turizm sektörünün kent ve ülke için öneminin farkında olduklarını söyledi.
Kaplan, KONYSİAD olarak turizme sağlayabilecekleri katkı konusunda güçleri nispetinde destek vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz