Turunçgil Üreticileri Citrus Congress Kongresi’ne Katılacak

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) organizasyonunda yaklaşık 40 üretici, turunçgildeki son gelişmelerin ele alındığı ‘Citrus...

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) organizasyonunda yaklaşık 40 üretici, turunçgildeki son gelişmelerin ele alındığı ‘Citrus Congress'a katılmak için İspanya’ya gidecek.

İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenecek olan ‘Citrus Congress’ kapsamında üreticiler, 4 yılda bir gerçekleştirilen kongrede Adana’yı temsil edecek. Kongreye katılacak olan üreticiler, Adana Çiftçiler Birliği’nde düzenlenen toplantıda genel bir değerlendirme yaptı.

Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı Mutlu Doğru’nun da katıldığı toplantıda kongre süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. ADATÜB Başkanı Remziye Karabucak, dünyanın her bölgesinden gelen turunçgil üretici ve uzmanların yeni türleri, dünyadaki pazar durumları gibi turunçgil ile ilgili her türlü gelişmeyi katılımcılara aktardığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Karabucak, ADATÜB olarak, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ile birlikte ‘Citrus Congress’ gibi önemli bir organizasyona 2020 yılında Çukurova olarak ev sahipliği yapmak için şimdiden girişimlere başladıklarını da dile getirdi. Karabucak, bunun için İspanya’da lobi çalışmalarında bulunacaklarını, bu nedenle fuarı önemsediklerini ifade etti.

Kongreye katılacak olan üreticilerin, burada edinecekleri bilgi ve deneyimleri, daha sonra Adana’daki diğer üreticiler ile paylaşmaları amacıyla ADATÜB olarak geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerinin bilgisini de veren Karabucak, Valencia’ya gidecek olan turunçgil üyelerine başarı dileğinde bulundu.

Kongrenin 23 Kasım'a kadar süreceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: