Turuncu Grup Projelerini Anlattı

Batman Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerine günler kala Turuncu Grup, hizmetleri ve projeleri ile ekibini...

Batman Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerine günler kala Turuncu Grup, hizmetleri ve projeleri ile ekibini tanıttı. Grup adına konuşan Salih Yıldız, "İsim yok kurum var. Fotoğraf yok proje var." ilkesini esas alacaklarını söyledi.

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Turuncu Grup, Batman Sanayi ve Ticaret Odası yönetimine neden talip olduklarını, proje ve yapacakları hizmetleri anlattı. Grup adına konuşan Salih Yıldız, şeffaflık, güven, yeniliklere açık olma, bilimsellik, ekip çalışması, hesap verebilirlik, insan haklarına saygı, çevreye saygı, yerel bilinç ile yola çıktıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Ekibi oluştururken her biri kendi alanında başarılı ve toplumda dürüstlüğü ile bilinen arkadaşlarla yola çıktıklarını belirten Yıldız, "Bu nedenle kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Batman ekonomisinin sorunlarını biliyoruz. En büyük amacımız, kamu istihdamında küçülen ve sanayi boşluğu sebebiyle gelir adaleti bozulan Batman’da sanayinin önünü açmak ve işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmaktır. Sanayicilerimizin ve yatırımcılarımızın tüm yatırımlarının destekçisi olacağız." dedi.

"BATSO’YU BÖLGEDE HAK ETTİĞİ KONUMA TAŞIYACAĞIZ"

Üyelere daha iyi hizmet verebilmek için kuruma modern bir hizmet binası yapmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, hedeflerini şöyle sıraladı: "Üyelerimize ve Batman'da yatırım yapmak isteyen firmalara danışmanlık yapacak, kurumlarla iletişimi hızlandıracak bir birim (Beyaz Masa) kurmak. Üyelerimizin odaya gelmeden internet ortamında ihtiyaç duydukları belgeleri almalarını sağlayacak internet altyapısını (e-oda) oluşturmak. BATSO web sitesinin içeriğinde Batman’da üretilen ürünlerin tanıtıldığı sanal fuarlar (e-fuar) düzenlemek. Meslek gruplarını iş kollarına göre düzenleyerek, aktifleştirilmesini sağlamak ve grup sayısını arttırmak. Meslek komite üyelerin meclis toplantılarına katılımlarını sağlamak. Sektör toplantılarına meslek asil ve yedek üyelerinin katılımlarını sağlamak ve sonuç raporlarını ilgilileri ile paylaşmak. Ticaret ve Sanayi Odamızda yurt içi ve yurt dışı sektörel bilgi bankası kurarak, üyelerimizin sektörleri ile ilgili firma bilgilerini paylaşmak. Bölgedeki sanayi ve ticaret odaları ile diyalog ve işbirliği oluşturarak, ortak platformların kurulmasına öncülük etmek."

Reklam
Reklam

Yurt içi ve yurt dışı fuar gezileri düzenleyerek, ilgili üyeleri söz konusu fuarlara gitmelerini organize etmeyi de planladıklarını söyleyen Yıldız, bütün sivil toplum ve kamu kuruluşları ile güçlü bir Batman lobisi oluşturmayı, üyelerimize vize kolaylığı için çalışmalar yapmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

'Bir Fikrim Var' projesi kapsamında yatırım fikri olup finansı olmayan ve finansı olup da fikri olmayan girişimcileri bir araya getirerek ortak yatırım yapmalarını sağlamak için çaba harcayacaklarını belirten Yıldız, tarım ve hayvancılık organize sanayileri kurulması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Yıldız ayrıca hedef pazarlar olan İran, Suriye, Irak, Lübnan gibi komşu ülkelerde Batman'da üretilen ürünlerin teşhir edildiği ve satıldığı noktalar açmayı ve Irak’a ikinci gümrük kapısının açılması yönünde lobi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: