TÜSEM Konsey Toplantısı Van'da Yapıldı

 Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konsey toplantısı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde Van'da yapıldı.

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri aday üye konumunda olduğunu ve bu nedenle sürekli eğitimin en önemli faktörlerden biri haline geldiğine işaret eden Atabarut, "Sürekli eğitim merkezleri bulundukları yerde önemli gelişmelere öncülük edebiliyor. Şehirlerdeki kalkınmaya ve nitelikli insan gücüne katkı sağlıyoruz. Ülkemiz uzun bir süredir AB sürecinde aday üye konumunda. Ülkemizde yaşam boyu eğitime katılım maalesef AB'deki ortalamanın çok altında." YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise insanların yaratılış itibariyle her zaman eğitim almaya ve öğrenmeye müsait olduğunu söyledi. Sürekli eğitim merkezlerinde değişik kurumlara yönelik kurslar verildiğini belirten Battal, şunları dile getirdi: "İnsanlar genellikle mezun olduğu bölümle ilgili çalışma alanlarına yönelir. Ancak gelinen noktada insanlar, bitirdiği alanların dışında bir başka alana ilgi duyuyor. Çünkü insan üniversiteye başlama yaşındayken, ilgi alanını tam belirlememiş olabiliyor. Bir yere yöneliyor üniversiteyi bitiriyor, üniversiteyi bitirdiği dönemde 'ben başka alanda daha başarılı olurum' diyor. Günümüzde sistemler ve yapısal değişiklikler buna müsaade ediyor. İşte sürekli eğitim merkezleri burada imdada yetişiyor. Bu nedenle bu merkezleri önemsiyoruz. İlerde bu merkezler öğrencilerin geleceğini şekillendirmelerinde önemli rol oynayacaktır." Ardından toplantı oturumlarla devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: