TÜSİAD bu işe karışmasın

ANKARA (İHA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD), AB ile müzakerelere ilişkin hükümetin bir başmüzakereci belirlemesi gerektiğine yönelik görüşüne cevap vererek, "TÜSİAD başmüzakereci derneği değildir. Bu işe karışmasın" dedi.

ATO Başkanı Aygün, Armada'da hizmete giren ve Avrupa'da tek olan 'Sinema Park'ı izledi. '3 Boyutlu', 'Müzikli', 'Hareketli', 'İnteraktif' ve 'İlham' adları verilen salonlarda, "Evrende Bir Gezinti" adlı sinema filmini seyreden Aygün, filmle ilgili görüşlerini dile getirerek, bunun eğitim için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Aygün, ilerleyen günlerde ATO'nun Ankara'daki özel okullar haricindeki tüm okulların öğrencilerini bu gösteriyi izlemeye getireceğini ve her türlü masrafı kendilerinin karşılayacaklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin, TÜSİAD'ın geçen hafta içinde Ankara'da yaptığı temaslar çerçevesinde hükümete yaptığı 'başmüzakereci' uyarılarına ilişkin soruları üzerine Aygün, TÜSİAD'ın bir iş adamları derneği olduğunu, "başmüzakereciler derneği" olmadığını ifade etti. TÜSİAD'ın bu işe pek fazla karışmaması gerektiğini belirten Aygün, devletin kendi bürokratları ve siyasetçileri olduğunu, böyle bir konu için devletin mutlaka başmüzakereci bulabileceğini söyledi. TÜSİAD'ın bu konuda görüş bildirmesini yadırgadığını belirten Aygün, "Onlar iş alemi nasıl, esnafın, işçinin durumu nasıl onun hakkında görüş bildirsin. Adı üstünde Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği. Türkiye Başmüzakereci Derneği değil" dedi.

Teşvik Yasası'na ilişkin bir soruyu da cevaplayan Aygün, bu konuda TÜSİAD'ın fikrine katıldığını belirterek, "Teşvik Yasası, Teşvik Yasası olmaktan çıktı. Bu yasanın iyice cılkı çıktı. 31 ildi, 49'a çıktı, tüm Türkiye teşvik kapsamına girdi" diye konuştu.

Bu yasanın amacının bu olmadığını ifade eden Aygün, amacın geri kalmış illeri kalkındırmak olduğunu ama yasanın amacından saptığını söyledi.

Reklam
Reklam