TÜSİAD: "Parti kapatmak çare olamaz"

TÜSİAD, AK Parti'nin kapatılması için açılan davayı değerlendirdiği açıklamada, parti kapatmanın çağdaş demokrasilerde çare olamayacağına dikkat çekti.

TÜSİAD, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin, seçmenden aldıkları oyun düzeyi ne olursa olsun kapatılma talebi ile karşılaşmalarının bir asra yakın çoğulcu parlamenter rejim deneyimi olan Türk demokrasisi açısından kabul edilemez olduğu belirtildi. Parti kapatmanın çağdaş demokrasilerde çare olamayacağının kaydedildiği açıklamada, "Geçmiş tecrübeler, siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne katkıda bulunmadığını göstermiş, Türk demokrasisinin evrensel standartlarda işlediği hususunda gerek iç, gerekse uluslar arası kamuoyunda ciddi soru işaretlerinin doğmasına yol açmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Siyasetin amacının seçmenden alınan yetkinin istismar edilmeden, çoğulcu demokratik sistemin anayasal sınırları içinde, ülke refahı için en iyi şekilde kullanılması olduğunun altının çizildiği açıklamada, "Siyasi partilerimiz, demokratik süreci hem şekillendiren hem de uygulayan temel unsurlar olduklarından, daha ileri bir demokratik standardın da mimarları yine siyasi partiler olacaktır. Siyasi partilerden beklentimiz, Türkiye'yi kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir siyaset ortamına taşımalarıdır" ifadelerine yer verildi.

İHA