TÜSİAD Pekin'de büro açıyor

ANKARA(ANKA)- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Brüksel, Washington D.C. Temsilcilikleri ile Berlin ve Paris Bürolarının ardından, 26 Kasım Pazartesi günü, Türk özel sektörünün Çin merkezli Asya-Pasifik temsil yapısı geliştirmesine katkıda bulunacak olan Pekin Bürosu'nun resmi açılışını yapacak.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Pekin Bürosu Sorumlusu olarak atanan Iraz Turhan'ın, 1 Eylül'de göreve başlamasının ardından Büro, Çin'deki en önemli Avrupa özel sektör kuruluşu olan AB Ticaret Odası (EUCCC) ile yapılan anlaşma çerçevesinde kuruldu. TÜSİAD'ın EUCCC üyesi olmasına ve Büro'nun EUCCC kompleksinde faaliyet göstermesine karar verilen anlaşma kapsamında, Pekin Bürosu'nun, bu kuruluşun alt yapısı, lojistik ve iletişim personeli, çalışma grupları ile etkinliklerinden yararlanmasına, TÜSİAD ve üye şirketlerin uzmanlarının Pekin'de bu çalışmalara katılmalarına olanak sağlandı.

Reklam
Reklam

TÜSİAD Pekin Bürosu ile Çin ve Asya-Pasifik bölgesindeki gelişmeleri izlemek, bu yönde EUCCC etkinliklerini öncelikli araç olarak kullanmak, TÜSİAD International aracılığı ile TÜSİAD üyelerinin Çin'de ihracat, yatırım ve ortaklık ilişkilerine yardımcı olmak ve Çinli muhataplara yönelik olarak Türk ekonomisi hakkında bilgilendirici ve güven yaratıcı bir rol oynamak amaçlanıyor.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Pekin Bürosu'nun açılışını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte TÜSİAD'ın Çin'de bulunan muadil kuruluşu olan Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) Başkanı Wan Jifei, EUCC Başkanı Joerg Wuttke, Çin Ticaret Bakanı Bo Xilai ve Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in gerçekleştireceği bildirildi.

Pekin Bürosu'nun açılışının ardında Çin'de çeşitli resmi temaslarda bulunacak TÜSİAD yetkilileri, Çin Sanayi ve Ticaret Federasyonu (ACFIC) ile Türk-Çin Ortak İşbirliği Platformu oluşturulmasına yönelik bir anlaşma imzalanacak.