TUSİAD üyeleri, 10 gün boyunca Çin pazarını inceledi

Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) üyeleri, Çin’e iş ve kültür gezisi düzenledi. Çin’in yatırım...

Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği (TUSİAD) üyeleri, Çin’e iş ve kültür gezisi düzenledi. Çin’in yatırım ve ticaret potansiyelini araştıran iş adamları gezide inşaat, gıda, sağlık ve hediyelik eşya sektörlerinde iş görüşmeleri yaptı. İş adamlarının 10 gün süren gezisine TUSİAD Başkanı Sami Dinler, dernek üyeleri Ahmet Gençler, Erdem Ural, Murat Genç ve Zeki Gürsoy katıldı.

TUSİAD Başkanı Sami Dinler, dernek üyelerine yönelik yeni pazarlar bulma ve onları dış piyasaya açmak için çeşitli sektörlerden iş adamlarını yurt dışı iş gezilerine götürdüklerini belirtti. Geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sami Dinler, iş adamlarına Çin’i gezmelerini tavsiyesinde bulundu. Gezinin son derece verimli geçtiğini ifade eden Dinler, “Biz iş adamları ile Uluslararası Conton Fuarı'na katıldık. Fuar oldukça büyük ve kapsamlı, herkese hitap ediyor. Buranın tarihi, turistik ve ticari alanlarına geziler yaptık. Gezimiz çok güzel ve verimli geçti. Bizim buradan alacağımız ve buranın da bizim insanımızdan alacağı güzel örnekler var. Çin potansiyeli bol olan, sürekli gelişen ve değişen bir ülke. Burada birçok Türk iş adamlarının yatırımı var. Biz de üyelerimiz olarak orada neler yapabiliriz diye araştırmak ve ikili iş görüşmeleri yapmak amacıyla bu geziyi düzenledik. Her yurt dışı gezisi bizler için yeni pazarlar ve yeni bir tecrübe oluyor. Küçülen dünyada büyüyen bir Pazar var. Biz de bu pazardan maksimum ölçüde faydalanmaya çalışıyoruz. Çin de bizim için çok güzel bir pazar.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaptıkları ikili görüşmeler doğrultusunda oradaki firmalarla irtibatlarının devam edeceğini anlatan Dinler, ”Umuyorum ki bu iş gezisinden sonra birçok iş adamımız buraya yatırım yapıp ilçemiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü şu anda dünya ekonomisinde en hızlı büyüyen ülke Çin. Bu ülkeyi görmemek, yakınlaşmamak pek mantıklı görünmüyor.” diye konuştu.

Geziye katılan dernek üyesi Ahmet Gençler, Erdem Ural, Murat Genç ve Zeki Gürsoy ise gezinin oldukça verimli ve ufuk açıcı olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz