Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, ekonomi makro reformların meyvelerini verdiğini, yumuşak inişin başarı ile tamamlandığını belirtti. Bu aşamada ufak büyüme oranlarından sıyrılmak için mikro reform önlemlerinin süratle alınması gerektiğini dile getiren Yılmaz, mikro reformlar adına yeni teşvik paketi, sanayi eylem belgelerinin önemle ele alınması temennisinde bulundu.
TÜSİAD 43. Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi. 285 üyenin oyları ile Muharrem Yılmaz başkan seçilirken, Memduh Boydak ve Tarkan Kadooğlu gibi Anadolu sermayesinin önemli aktörleri de yönetime dâhil oldu.
Genel Kurul’da oyların tamamını alan Muharrem Yılmaz, siyasetten ekonomiye pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. TÜSİAD olarak bu sene TBMM Uzlaşma Komisyonu’nun anayasa faaliyetlerini tamamlamasını umduklarını belirten Yılmaz, “Artık bireyi odağa alan, erkler ayrılığına önem veren, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığına eğilen anayasa ümit ediyoruz. Yine yeni anayasa kronik sorunlar için önemli adım atılmasına imkân tanıyacaktır. Bu arada 1 ay içinde ülkede barış için bütün barış yollarının denendiği görüldü. Bu anlamda mutlu ve umutlu olduğumuz bilinmelidir. Burada dernek olarak terörün bitmesi ve Kürt sorununa çare bulunması için her türlü yardım ile katkıya açığız." ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin 2008 bunalımından süratle çıktığını, 2009 ve 2010’da makro dengesizliklere maruz kaldığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
"2011’den itibaren makro ekonomik dengesizliği giderme adına başvurulacak önlemler ele alınıyor. Burada başarılı da olundu. Yumuşak iniş başarı ile tamamlandı. Şu aşamada ufak büyüme oranlarından sıyrılmak için mikro reform önlemler süratle alınmalı. Rekabet gücünü önleyen öğeler ortadan kaldırılmalı. Biz bu anlamda sektörleri, yakın markaja alacağız. Yine mikro reformlar bağlamında iktidarın ortaya koyduğu yeni teşvik paketi, sanayi belgeleri önemli. Bunlar derneğimizin faaliyet alanlarında da yer alacak. Öte yandan bölgelerin kalkınma ve gelirde uçurumları ortadan kaldırma hem iktidarın hem de bizim önemle eğileceğimiz bir konu olacak.”
Avrupa Birliği (AB)’ne üyeliğin şu an popüler olmadığına temas eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, AB’nin ekonomik bunalımının er ya da geç biteceğini dile getirdi. Birliğin kendini yeniden tanımlayıp yapılandırdığı proseste Türkiye’nin de yer almasını önerdi. Yılmaz, bu anlamda TÜSİAD'ın Avrupalı muhatapları ile faaliyetlerde bulunacağını vurguladı.
Muharrem Yılmaz, beşeri kaynağı ve milli geliri ile Avrupa’nın Türkiye için ekonomide önemli bir alan olduğunu da sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz