TUSKON Üyesi 16 Dernek, Mersin’de Buluşuyor

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) kurucu federasyonlarından...

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) kurucu federasyonlarından Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) işbirliği ile 'İnşaat Sektörü İş Geliştirme Platformu' düzenliyor. Programa Mersin, Konya, Adana, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir’deki toplam 16 TUSKON üyesi dernekten sektör temsilcileri katılacak.

ANSİFED Başkan Yardımcısı ve ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, 16 Mart’ta düzenlenecek programla ilgili bilgi vererek, amaçlarının Mersin’i cazibe merkezi yaparak sektörel kalkınmaya hız katmak olduğunu belirtti. 2013 Akdeniz Oyunları öncesi Mersin’deki güçlü potansiyeli ortaya çıkarmak istediklerini ifade eden Oğuz, programa ANSİFED’e bağlı 7 ildeki 16 TUSKON üyesi dernekten inşaat sektörüne yönelik faaliyet gösteren firmaların katılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Programın inşaat sektöründeki firmalar için önemli bir fırsat olacağını vurgulayan Oğuz şöyle devam etti: “İnşaat sektörü her yıl hareketliliğini artırarak devam ettiren bir sektör. Biz de bu sektördeki işadamlarımızın sorunlarına çözüm oluşturmak, ticaretlerini geliştirmek ve Mersin’i öne çıkaracak bir sektörel buluşmaya öncülük etmek istiyoruz. Programımıza katılanlar, açtıkları stantlarda firma, ürün ve hizmetlerini tanıtırken aynı zamanda birçok sektör temsilcisi ile buluşma fırsatı bulabilecekler.”

Platformda, Dumankaya Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya’nın katılımıyla 'Tecrübe Paylaşım Programı'nın yapılacağı bilgisini veren Oğuz, 100’e yakın firmanın da ürettiği mal ve hizmetlerini stantlarda sergilerken, yüzlerce ikili iş görüşmesinin gerçekleşeceğini dile getirdi.

ANSİFED'in Mersin, Konya, Adana, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerindeki derneklere üye müteahhitleri, üreticileri, tedarikçileri ve sektörün diğer kollarında faaliyet gösteren firmalar ile güçlü bir yapıyı temsil ettiğini anlatan Oğuz, "Biz de bu güçlü potansiyeli Mersin’de bir araya getirerek, sektörel anlamda işbirliğinin artmasını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi. Programın Mersin’in tanıtımı açısından önemli olduğuna işaret eden Oğuz, inşaat sektörüne yönelik bölgede yapılan ilk iş geliştirme platformu olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz