TUSKON’dan Brezilya’lı Yatırımcılara Turizmde Ortaklık Teklifi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Brezilya’nın 2014 Dünya Kupası ve 2016...

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Brezilya’nın 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları’na sahne olacağını belirterek, “Bunlar turizmi tetikleyecektir. Bu minvalde Türkiye’den şirketler turizm deneyimlerini Brezilyalı partnerleri ile ele almalı.” dedi. Meral ayrıca Brezilyalı şirketleri havacılık, savunma sanayi, petrol ve yenilenebilir enerjide de güç birliğine davet etti.

TUSKON, Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota’yı konuk etti. 2 ülkenin ticari bağlarının ele alındığı toplantıya TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve 30 yatırımcı katıldı. Toplantıda söz alan Meral, Brezilya’nın doğal kaynakları ve sanayisi ile dünyanın 6. büyük ekonomisi olduğuna işaret etti. Brezilya ile Türkiye ticaretinin 3 milyar dolar olduğuna temas eden Meral, “Ülkelerin ihracatını ve ithalatını temel aldığımızda bu rakam çok ufak.” yorumunu yaptı. Amaçlarının bu rakamın artması olduğunu vurgulayan Meral, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Brezilya’yı Güney Amerika’ya bir giriş kapısı olarak görüyoruz. Brezilya’nın da Türkiye’yi Ortadoğu’ya Orta Asya’ya ve Kuzey Afrika’ya bir sıçrama tahtası olarak algılamasını arzu ediyoruz. Türkiye’den yatırımcıların bu bölgelerde etkinliği ve deneyimi partnerler için çok değerlidir. Sanayiciler ve tacirler olarak Brezilya’yı çok önemli görüyoruz. Ve bağların güçlenmesi için yoğun efor ortaya koyuyoruz. Şu ana dek Brezilya’ya 5 ticaret ve yatırım heyeti gönderdik ve Brezilya’dan 8 ticaret ve yatırım heyetini Türkiye’de ağırladık."

Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Anntonio Patriota ise ülkesinin Türkiye ile diyalogunun arttığını, bunun meyvelerini yakında vereceğini ifade etti. Patriota, 2 ülkenin çifte vergilendirme anlaşması yaptığını açıklarken şunları kaydetti:

“Bu anlaşma ile ülkeler bir birini daha iyi tanıyacak, bir birlerine daha fazla yardımı dokunacak. Brezilya ile Türkiye’nin benzerlikleri var. Bir defa 2 ülkede de yoksulluk oranı daraldı. 2 ülke de Afrika’ya eğildi. 2 ülke sanayilerini güçlendirdi. Diğer yandan Brezilya’nın zengin kaynakları var. Yine Brezilya, yenilenebilir enerjide ivme yakaladık. Şu an Brezilya 6 büyük ekonomiden biri. Milli geliri 12 bin dolar seviyelerinde, Türkiye’de olduğu gibi. Brezilya’da 40 milyon birey dar gelirli idi, orta gelirli oldu. Biz, 16 milyonu daha orta gelire getirme gayretindeyiz. Onun için Türkiye’den Brezilya’ya yatırım yapılabilir. 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyatları Brezilya’da olacak. Türkiye de bu organizasyonlara aday. Burada deneyimleri paylaşabiliriz.”

Reklam
Reklam

Ahmet Davutoğlu’nun daveti ile Türkiye’ye geldiğini anlatan Patriota, burada yapılacak toplantı ve faaliyetlerin ticarete de yansıyacağını da ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: