TÜTEV işsiz gençler için, CNC Operatörlük Kursu’nu açıyor

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi işsiz gençlerin istihdamına katkı yapmaya devam ediyor. TÜTEV...

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi işsiz gençlerin istihdamına katkı yapmaya devam ediyor. TÜTEV Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında gerçekleştirdiği CAD-CAM Eğitimi ve CNC Operatörlük Kursu’nu, sanayiden gelen yoğun talep üzerine tekrarlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Dursun Aksoy, Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nde bulunan işletmelerde her geçen gün sayıları artan CNC tezgahlarını kullanacak yeterli sayıda yetişmiş elemanların bulunmasında sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu sıkıntının giderilmesi için TÜTEV olarak 2010-2011 yılları arasında yapılan AB proje ile 30 tane CNC operatörü yetiştirdiklerini ve bunların 22 tanesinin sanayide istihdam edildiğini belirtti. Bu sayının ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Şube Başkanı Aksoy, Samsun Valiliği,İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞ-KUR ortaklığı ile kursun tekrar açılacağını açıkladı.
Eğitimlerin TÜTEV tarafından, bünyesindeki bilgisayar salonunda ve OSB’deki Mesleki Eğitim Merkezinde yaklaşık 5 aylık bir zamanda verilecek. Kursa 20 kişi katılacak, İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 20 lira ücret verilecek ve ferdi kaza sigortaları yapılacağı bildirildi.

Kursu başarı ile tamamlayanlar çeşitli firmalarda istihdam edilecek. Kurs başvuruları TÜTEV Samsun Şubesi ve İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Kursiyerlerde aranan şartlar ise şöyle: 16-30 yaşlarında sigortalı ve ücretli bir işte çalışmıyor olmak. Tercihen teknik lise veya MYO mezunu olup, Samsun’da ikamet ediyor olmak. Çalışmaya engel teşkil edecek bedensel bir engeli olmaması.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: