TÜTEV, Kimyacıları Yurt Dışı Eğitimine Gönderdi

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi 4. Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında 45 kimyacıyı...

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi 4. Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında 45 kimyacıyı eğitim için Avrupa’ya gönderdi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları 'Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi' kapsamında TÜTEV tarafından yapılan 'Yenilikçi Kimyasal Yaklaşımlar ve Kimyagerlerin Eğitimi Projesi' ile kimyagerlerin Avrupa’da eğitim alması amaçlanıyor. Proje sayesinde, üniversitelerin kimya bölümünden mezun olmuş, kimyagerler ile kimya mühendislerinin, mesleki bilgi ve becerisini çalıştığı kuruma kazandıran birer çalışan olmaları yolunda gereken mesleki yeterliliğin kazandırılmasının yanı sıra, AB ülkelerindeki gelişmeleri takip etmeleri sağlanmış olacak.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında seçilen 45 kimyacıya ilk etapta 100 saatlik İngilizce eğitimi verildiğini kaydeden TÜTEV Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy, “Avrupa’da Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da 15 kişilik gruplar halinde düzenlenecek teknik eğitim ziyaretleri için katılımcılar bu ülkelere hava yolu ile hareket ettiler.15 gün sürecek ülke ziyaretleri kapsamında katılımcılara kimya uygulamaları üzerine eğitimler verilecek ve teknik geziler yaptırılacak. Katılımcıların tüm masrafları proje tarafından karşılanacak.” dedi.

Çek Cumhuriyetine giden gruba Samsun eski dönem milletvekili Birnur Şahinoğlu da katıldı. Şahinoğlu TÜTEV tarafından hayata geçirilen bu projenin katılımcısı olmaktan mutluluk duyduğunu ve eğitime katılan kimyacılar için çok faydalı olacağını söyledi.

Proje kapsamında Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek de kurulan Proje İzleme Ekibi ile katılımcıları her üç ülkede ziyaret edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: