TÜTEV, Öğrencileri Hem Gezdirdi Hem De Bilgilendirdi

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi OMÜ Elektrik -Elektronik Mühendisliği öğrencilerine teknik gezi düzenledi....

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi OMÜ Elektrik -Elektronik Mühendisliği öğrencilerine teknik gezi düzenledi.

Teknik geziye katılan öğrenciler Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yeşilırmak üzerinde bulunan 4x125 MW kurulu güce sahip Hasan Uğurlu HES’i inceleme imkânı bulundu. Hidro Elektrik Santrali'nin (HES) çalışması konusunda öğrencilere bilgiler veren Makine Mühendisi Emre Cömert, suyun türbinlere çarpmasıyla elde edilen mekanik enerjinin serüvenini de anlattı.

Reklam
Reklam

Elektrik Mühendisi Ahmet Çağrı Yürür ise türbindeki mekanik enerjinin elektrik enerjisine çevrilişi ve yükseltici trafolar vasıtasıyla 380 kW’ta yükseltilerek TEİAŞ sistemine bağlanması, koruma, kumanda ve ölçmenin nasıl yapıldığına dair bilgiler verdi.

Daha sonra baraj gölüne çıkan 20 kişilik öğrenci grubu buradan Samsun'a hareket etti. Sonrasında TÜTEV Samsun Şubesi'ne gelen Elektrik -Elektronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencilerine burada çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: