TÜTEV, Öğrencilerin Donanımlı Yetişmesi Için Etkinlik Düzenliyor

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.sınıf...

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencilerini teorik bilgilenmeleri amacıyla sahaya çıkartarak teknik gezi düzenledi.

Mühendislik öğrencilerinin daha donanımlı bir şekilde okullarından mezun olabilmeleri için çalışma başlatan TÜTEV yöneticileri, öğrencileri toplayarak Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çarşamba Trafo Merkezi'ne götürdü. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Birol Çakar ve Mustafa Yuvacı tarafından trafo merkezi tanıtılıp gezdirilen öğrencilere 380, 154 ve 36 kilovat güçleri hakkında geniş bilgi verildi.

Reklam
Reklam

Soru cevap şeklinde sürdürdükleri gezide elektrik ve elektronik mühendisliği 2. sınıf öğrencileri, gezinin amacına ulaştığını ve TÜTEV’in kendilerine böylesine bilgilendirici bir imkan sağladığı için teşekkürü hak ettiğini belirtti. Etkinliğin son kısmında TÜTEV Samsun Şubesi’nde ziyaret eden 25 kişilik öğrenci grubu gezilerin devam etmesi için TÜTEV Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy’ dan destek istedi.

TÜTEV’in imkanlarından özellikle mühendislik bölümü öğrencilerinin yararlanmasını istediklerini hatırlatan TÜTEV Samsun Şube Başkanı Dursun Aksoy da, mühendisliğin ileride ülke kalkınmasında büyük öneme sahip bir meslek haline geleceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: