Tutku'nun yaşama tutkusu 

Kan kanseri nedeniyle 7 aydır tedavi gören 3 yaşındaki Tutku Yağmur Çetinkaya, küçük yaşına rağmen hayata sımsıkı sarılıyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavisi devan eden Tutku, iyileşerek evine gideceği günün hayalini kuruyor.

Anne Kadriye Çetinkaya (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının çektiği acılar karşısında büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Çetinkaya, kızının 2 yaşına kadar hiçbir sağlık sorununun olmadığını, ancak geçen yıl vücudunda oluşan morluklar nedeniyle başvurdukları doktorların tek çocukları Tutku'ya kan kanseri teşhisi koymasıyla adeta yıkıldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çetinkaya, maddi ve manevi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, tek tesellilerinin kızları Tutku'nun yaşama karşı müthiş bağlılığı olduğunu kaydetti.

Eşinin çanta imalatı yaparak evin geçimini sağladığını ve maddi durumlarının iyi olmadığını anlatan Anne Çetinkaya, şunları anlattı:

''Tutku'nun 2 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlığı yoktu. 2 hafta içerisinde vücudunda oluşan morluklar ve kabızlık şikayeti ile doktora götürdük. Doktorlar önce kansızlık ve demir eksikliği teşhisi koydular. Daha sonra yapılan testlerde kızımızın kan kanseri olduğunu öğrendiğimizde tam anlamıyla bir şok yaşadık. Bizim için o gün hayat sona erdi diyebiliriz. 7 aydan beri evimizin yolunu unuttuk. Evimiz hastane oldu. Bir mağazada tezgahtarlık yapıyordum kızımın rahatsızlığı nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldım. Bu hastalığı Allah kimseye vermesin. Bir anne ve baba için acıların en büyüğü.''

Anne Çetinkaya, kızlarının sağlığına kavuşması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, tedavideki en zor süreci kan bulmada yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

-RÜYALARINDA ÇİZGİ FİLM KAHRAMANI CAİLLOU'YU GÖRÜYOR-

Tutku'nun yaşama sevinci çok yüksek pozitif bir çocuk olduğunu anlatan Anne Çetinkaya, kızlarını ayakta tutan en önemli şeyin de bu olduğunu ifade etti.

Tutku'nun sürekli rüyalarında son dönemde çok popüler olan çizgi film kahramanı Caillou gördüğünü belirten Çetinkaya, şunları söyledi:

''Doktorları Tutku'nun henüz çok küçük olmasına rağmen hayata karşı büyük bir sevgi beslemesinin tedaviyi kolaylaştırdığını söylüyor. Kızım yaşamayı öyle çok seviyor ki bizleri bile iyileşeceğini söyleyerek teselli ediyor. Sabah kalktığında rüyalarında çizgi film kahramanı Caillou gördüğünü söylüyor. Sağlığı ile ilgili doktorlar fazla bilgi vermiyorlar, ancak kızımın yaşadığını, nefes aldığını bilmek bile bize yetiyor. Kızım şu an diğer çocuklar gibi dışarıda koşarak gönlünce eğlenemiyor ama en kısa sürede sağlığına kavuşmasını ümit ediyoruz. ''

-''İSMİ GİBİ HAYATA TUTKUYLA BAĞLI''

ÇÜ Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Tanyeli, kan kanserinin çocukluk çağında en fazla görülen kanser türü olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Tanyeli, hastanede kan kanseri nedeniyle tedavi gören çok sayıda çocuk olduğunu belirterek, bunlar arasında Tutku'nun yaşama sevinci ve neşesi dikkati çektiğini ifade etti.

Tedavide düzenli beslenme, hijyenik ortam, aile desteğinin yanı sıra moral ve motivasyonun çok etkili olduğunu vurgulayan Tanyeli, ''Tutku hayat dolu bir çocuk. Böyle olması çok güzel. İsmi gibi hayata tutkuyla bağlı. Hastaların yaşama sevincinin olması tedaviyi olumlu etkiliyor. Tedavisi yaklaşık 2 yıl sürecek, şu an devam ediyor'' diye konuştu.

(VOL-ERS-HMD)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz