Tutuklanan Suriyeli muhalif gazetecilere ulaşılamıyor

Suriye’de yönetim karşıtı protestolar devam ederken, muhalif gazetecilerin de tutuklandığı ve uzun süredir kendilerine ulaşılmadığı...

Suriye’de yönetim karşıtı protestolar devam ederken, muhalif gazetecilerin de tutuklandığı ve uzun süredir kendilerine ulaşılmadığı bildirildi.

Suriye Basın ve İfade Özgürlüğü Merkezi, gazeteci ve yazar Dr. Muhammed Cemal Ettahhan’ın öldürüldüğü yönünde haberler aldığını ve acilen yetkililerden bu konuda açıklama beklediklerini belirtti.

Arap Yazarları Birliği üyesi ve Tişrin gazetesinin Halep masasında editör olan Dr. Muhammed Cemal Ettahhan’dan 4 aydır haber alınamadığı belirtildi.

İfade Özgürlüğü Merkezi, Kamışlı’da tutuklanan ve 6 aydır kendisine ulaşılamayan gazeteci Abdulmecit Temır, Lazkiye’de tutuklanan ve 19 Ağustostan beri kendisine ulaşılamayan gazeteci Tarik Said Belşe, Hama’da 9 Eylül’de tutuklanan Adil Velid Harse ve evinde gözaltına alınan Hüseyin Hasyo hakkında ivedi bir şekilde açıklama yapılması ya da yasal bir gerekçe varsa mahkemeye çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz