Tutuklu Eski Albay: Fetö Iki Yüzlü Bir Örgüt

- HATAY'da 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında FETÖ/PDY ile işbirliği halinde oldukları belirlenen, aralarında yüksek rütbeli subay ve polis amirlerinin

- HATAY'da 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında FETÖ/PDY ile işbirliği halinde oldukları belirlenen, aralarında yüksek rütbeli subay ve polis amirlerinin de bulunduğu 39'u tutuklu 44 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan ihraç edilen Albay Necmi Eroğlu, "FETÖ iki yüzlü bir örgüt. Bir yüzü hayır işlerinde, diğer yüzü kriminal bir suç örgütü" dedi.
Bastırılan darbe sırasında 'Hatay Sıkıyönetim Komutanı' olarak belirlenen ve sonradan ihraç edilip tutuklanan dönemin 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ve diğer sanıkların tahliye istemleri kabul edilmedi.
Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada ifade veren, tutuklu sanık ve dönemin 121. Serinyol Er Eğitim Alayı komutanı olan, Hatay'daki görevine de 15 Temmuz darbe günü başlayıp sonra da ihraç edilen Albay Necmi Eroğlu ifadesinde "FETÖ hayatımı mahfetti" diyerek şunları söyledi:
"FETÖ iki yüzlü bir görgüt. Bir yüzü hayır işlerinde, diğer yüzü kriminal bir suç örgütü. Sonsuz pişmanım. Hayatımı mahfetti. Örgütteki herkesten şikayetçiyim. Daha önce de bütün bildiklerimi anlattım."
Duruşma Eylül ayına ertelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: