Tutuklu Gazeteciler Özgürlüğüne Kavuştu

Suriye'de yaklaşık 2 ay tutuklu kaldıktan sonra hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarının girişimleri ile geri...

Suriye'de yaklaşık 2 ay tutuklu kaldıktan sonra hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarının girişimleri ile geri alınan Türkiyeli gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun basının karşısına çıktı. Özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Özköse ve Coşkun, Suriye halkının ve diğer tutuklu gazetecilerin de biran önce özgürlüğüne kavuşmalarını istiyor.

Belgesel çekimi için gittikleri Suriye'de sınır ihlali bahanesi ile göz altına alınan ve 2 ay boyunca tutuklu olarak hücrelere kapatılan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit coşkun sonunda yurda döndü. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere iktidarın ve muhalefetin sahip çıktığı Türk gazeteciler, uzun süren diplomasi girişimler sonucunda Esad rejiminin elinden alındı.

Reklam
Reklam

Serbest bırakılmaları için büyük çaba harcayan İnsani Yardım Vakfının (İHH) toplantı salonunda basının karşısına çıkan gazeteci Özköse ve kameraman Coşkun'un mutlukları görülmeye değerdi.

Toplantıda ilk sözü alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Hükümetin ve muhalefetin yanı sıra İran'la beraber kendilerinin de tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için büyük çaba harcadıklarını belirterek amacımıza ulaştığımız için çok mutluyuz. Bizimle beraber kamu oyununda gazetecilere sahip çıktı. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Daha orada tutuklu bulunun 13 batılı gazeteci var. Onların yanı sıra tutuklu kadın ve çocuklar da var. Onlarında serbest bırakılması için girişimlerimizi sürdürüyorum" dedi.

Serbest bırakılmaları için çaba harcayan herkese teşekkür eden gazeteci Adem Özköse, "Gözlerimizi ve ellerimizi bağlayarak bizleri hücreye götürdüler. 53 gün boyunca Hamit'le ayı hücrelerde tutuklu kaldık. Betonun üzerinde yattık. Bu süre zarfında birçok kez bizi sorguladılar. Ama işkence yapmadılar. Sorguda bize sizin üzerinize neden bu kadar düşüyorlar. Siz kimsiniz diyorlardı. Özellikle bana işkence yapmak için sürekli haber bekliyoruz diyorlardı. Türkiye'de bize karşı bu kadar ilgi olduğunu bilmiyorduk. Bizi işkenceden Türkiye'nin ilgisi kurtardı. Kamuoyu bize sahip çıktı. Bununda işkence görmememizde etkisi oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye'de halen çok sayıda vatandaşın tutuklu olduğunu ve hücrelerde işkenceler gördüğünü belirten Hamit Coşkun ise "Bunun için çokta mutluyum diyemem. Tabiî ki serbest kalmanın ailemize kavuşmanın bir sevinci var ama içimiz buruk. Çünkü hücrelerde kadın ve çocuklar var. Yine tutuklu batılı gazeteciler var. Suriye halkı hala acı içinde" şeklinde konuşu.

Coşkun, yurda döndükten sonra ailesinin büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Babam artık Ankara'ya giderken bile benden vize alacaksın diyor" demesi de salonda gülüşmelere neden oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: