Tutuklu Kesk’liler İçin Eylem Yaptılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Okulunda toplanan KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri basın açıklaması...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Okulunda toplanan KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri basın açıklaması yaptı.

Ayvalık Eğitim-Sen Baştemsilciliği öncülüğünde gerçekleşen basın açıklamasına Emep, HDK, TKP gibi siyasi parti ve oluşumlarında destek verdiği gözlendi. Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Çağlar tarafından okunan basın açıklamasında, “AKP'nin ileri demokrasisi her gün yaşanan gözaltı ve tutuklama furyası ile devam ediyor. Ancak otoriter, faşizan rejimlerde rastlanabilecek, emek ve demokrasi düşmanlığı üzerine inşa edilen bu sözde ileri demokrasiye muhalefet eden herkes gözaltına alınıyor, tutuklanıyor” denildi. Sık sık Ak Parti hükümeti aleyhine atılan sloganlar kesilen basın açıklamasında, “Son dönemde ülkemizde yaşananlar AKP’nin, yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşmadığı hiçbir alan bırakmamaya kararlı olduğunu göstermektedir. Tasavvur ettikleri resmi hayata geçirmek için Türkiye yi hızla tek adam diktasına doğru sürükleyenler; muhalif-demokrat kesimleri cendereye alarak tüm toplumu derin bir sessizliğe mahkûm etmeyi amaçlamaktadır. Bunun için öğrencileri, avukatları, sendikacıları, gazetecileri, korku imparatorluklarına karşı sesini yükselten herkesi gözaltına almakta hukuksuz isnatlarla tutuklamakta sakınca görmemektedirler. Kısacası insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesi hedef tahtasına koymaya devam ediyorlar. Bu çerçevede Konfederasyonumuza ve bağlı sendikalarımıza yönelik baskıların sürekli olarak arttığı, Türkiye’nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalışıldığımız tüm kamuoyunca bilinmektedir. Konfederasyonumuza yönelik son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlar halkasına 19 Şubat tarihinde yeni bir halka daha eklenmiş 167 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim sen Ayvalık temsilciliği üyesi, Ticaret Turizm ve Otelcilik Meslek lisesi öğretmeni Cafer Mehmet Keleş’in de bulunduğu 59 arkadaşımız tutuklanmıştır” denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, “Ne zaman kamu emekçileri muhalefeti yükselmeye başlasa KESK'e yönelik saldırılar mevcut iktidar tarafından bir gelenek haline getirilmeye çalışılmaktadır? Geçtiğimiz yıl Mart ayı ve 8 Mart haftasına yönelik eylem programımızı açıkladıktan kısa bir süre sonra 13 Şubatta 16 kadın yönetici ve üyemizin gözaltına alınıp, 9 unun tutuklanması tesadüf değildir. Grev hakkımızı yasal teminat altına almayan, örgütlenme özgürlüğünü yok sayan sözde toplu sözleşme düzenine karşı 23 Mayıs 2012 de son yılların en geniş katılımlı grevinin gerçekleştirilmesinde konfederasyonumuz öncü olmuş. Hemen ardından toplam 28 yönetici ve üyemizin tutuklanmasıyla sonuçlanan 25 Haziran operasyonu yapılmıştır. Sınırlı iş güvencemizi tehdit eden Kamu Personel Rejimi değişikliklerinin tartışmaya açıldığı bir dönemde gerçekleşen son operasyon da daha öncekiler gibi tesadüf değildir. Emeğe karşı saldırıların doludizgin gittiği bu süreçte hak ve özgürlükleri için mücadele eden herkesi potansiyel terör suçlusu olarak gören- gösterenler emek düşmanı yüzlerini her fırsatta sergilemeye devam ediyor, Türkiye eşitlik, demokrasi ve özgürlük isteyenler için adeta açık hava hapishanesine dönüştürülüyor. Son olarak 25.03.2013 Pazartesi şafak vakti gerçekleştirilen, DİSK’e bağlı Genel-İş ve Türk-İş’e bağlı Liman-İş sendikalarını hedef alan operasyonlar, emekçilerin örgütlü gücü sendikalara yönelik tahammülsüzlüğün vardığı boyutları göstermesi açısından çarpıcıdır. Bu tür baskınları, operasyonları uzun süredir yaşayan, sendikal faaliyetleri suç gibi gösterilerek toplam 123 yönetici ve üyesi tutuklu olan bir konfederasyon olarak, Genel İş ve Liman İş’i hedef alan bu operasyonları kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, Türkiye’de emek ve demokrasi mücadelesi yürütenleri hukuk dışı yöntemleri kalkan edinerek, şafak operasyonlarıyla, yalan ve iftira kampanyalarıyla sindirebileceklerini sananlar büyük bir yanılgı içerisindedir. KESK olarak, bizlere oldukça tanıdık gelen bu tür itibarsızlaştırma girişimlerinin amacına asla ulaşamayacağını bir kez daha vurguluyoruz. Genel- İş ve Liman- İş sendikalarına yönelik bu tür girişimleri kınıyor, her iki sendikayla da dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” denildi.

KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKACAĞIZ!

Ayvalık KESK Bileşenleri adına yapılan basın açıklamasında, “Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat bir daha ifade ediyoruz. Bizler, bu topraklarda gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin de ağır olduğunu biliyoruz. Ancak, ‘hak verilmez mücadeleyle alınır’ şiarını ilke edinen, baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap veren, ‘acıyı bal eyledik’ diyen bir gelenekten gelen KESK’liler baskılar karşısında asla yılmayacaktır. AKP'ye cevabımızı kamu emekçileri mücadelesini büyüterek kamu emekçilerinin iş güvencesine sahip çıkarak, KESK’li tutsaklar özgür olana dek, Demokratik bir Türkiye mücadelesini yükselterek vereceğiz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için söz verdik. Korkmuyoruz Susmuyoruz. Adalet Arıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: