Tütün Için Yağmur Endişesi

Çelikhan ilçesinde aşırı sıcaklardan sonra yağan yağmurun tütüne zarar verebileceği belirtildi.

Çelikhan ilçesinde aşırı sıcaklardan sonra yağan yağmurun tütüne zarar verebileceği belirtildi.

Çelikhan ilçesinin tek gelir kaynağı olan tütünlerin geçen yıllara göre hastalığın etkisine çok fazla maruz kalmadığını belirten Kaya, bu son yağışlarla birlikte tütünlerin zarar görebileceğini söyledi.

Hastalığın pençesinden kurtulamayan tütünlerin Çelikhanlıları perişan ettiğini ifade eden Başkan Kaya, şunları kaydetti:

"İlçemizin en önemli gelir kaynağı olan tütün geçen 3 yıl dikim esnasında meydana gelen çeşitli hastalıklardan ötürü zarar görülmüştü. Üreticilerin yaklaşık yüzde 60'ının tütünleri bozulmuş ve ilçe ekonomik olarak ciddi anlamda dar boğaza girmişti. Bu yıl ise son zamanlara kadar bozulmaların oranı geçen yıllara göre çok azdır.

Reklam
Reklam

Ancak son günlerde aşırı sıcak havaların üzerine yağan yağmurdan sonra tütünde 'Vahşi Ateş, ETCH' denilen virüsün yayılmasına sebebiyet verecektir. Bu virüsün kimyasal mücadelesi olmadığından dolayı ne yapılacağı konusunda herhangi bir fikir üretilememiştir. Umarım havalar tekrardan aşırı sıcak olmaz."

Muhabir: Mustafa Aloğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz