Tütün Ve Alkol Satış Ruhsatı Için Müracaat Süresinin Uzatılması Talebi

Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, tütün ve alkol satış ruhsatları için belirlenen müracaat tarihlerinin uzatılması gerektiğini belirtti.

Çorum Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, tütün ve alkol satış ruhsatları için belirlenen müracaat tarihlerinin uzatılması gerektiğini belirtti. Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri tarafından verilen tütün ve alkol satış ruhsatları için son müracaat gününün 31 Mart olduğunu ifade ederek, bu tarihin uzatılması gerektiğine vurgu yaptı. Söz konusu ruhsatların geçtiğimiz yıllarda odalar tarafından verildiğini ancak bu yıldan itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri tarafından verilmeye başlandığını anımsatan Şanal, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yıllarda ruhsat işlemleri odamız tarafından yapılırken hafta sonları odamız mesai yapıyordu. Fakat bu yıl bu ruhsatların Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerince verilmeye başlanmasının ardından hafta sonu tatil olması sebebiyle esnafımızın yüzde 10’u tütün ve alkol satış ruhsatını alamadı. Esnaflarımızın mağdur olmaması için mutlaka tütün ve alkol satış ruhsat süresinin Nisan ayı sonuna kadar uzatılması şarttır. Sürenin uzatılması esnafımızı rahatlatacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: