Tütün Ve Alkollü Içecek Satış Ruhsatlandırmasında Son Gün 1 Nisan

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tütün ve alkollü içecek satışlarında işyeri açma ve çalışma ruhsatı (izin belgesi)...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tütün ve alkollü içecek satışlarında işyeri açma ve çalışma ruhsatı (izin belgesi) verme işini yetkili odaların yapacağı belirtildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, mevzuatta yapılan değişiklikle Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) hesabına yatırılmasının ardından, uygun faaliyet konulu iş yeri açma ve çalışma ruhsatının, yetkilendirilen odalara ibrazı ve işlemin satış belgesi üzerinde gösterilmesinin zorunlu kılındığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Uygulama değişikliğine ilişkin hazırlanan ayrıntılı bilgilendirmenin yazılı olarak ülke genelinde faaliyet gösteren satıcılara posta yoluyla gönderildiğini belirten Vural, 2013 yılı uzatım işleminde en son tarihin 1 Nisan mesai bitimi saati olduğunu kaydetti.

Vural, "TAPDK hesabına işlem bedelini yatırmış olsa dahi, yetkili odalara başvurmayan ve gerekli belgeleri ibraz etmeyen satıcıların satış belgeleri iptal duruma düşecektir. Bilindiği üzere ilgili mevzuatta yapılan değişiklikle 2013 yılı süre uzatım işleminde süre 1 Nisan 2013 Pazartesi Günü mesai bitimine kadardır. TAPDK tarafından yetkilendirilen odalara ibrazı ve işlemin satış belgesi üzerinde gösterilmesi zorunlu kılınmıştır. Yetkili odalara başvurmak suretiyle, işlem bedelinin ödendiğine ilişkin dekont, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile mevcut satış belgesinin asıl suretini ibraz etmeleri zorunludur. İşlemlerin son günlerinde yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle mağdur duruma düşmemeleri için mart ayının sonu beklenmeden gerekli başvurunun bir an önce yapılması satıcıların yararına olacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz