Tütüncü, 3 Yılını Değerlendirdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenlediği basın toplantısı ile 3 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, düzenlediği basın toplantısı ile 3 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'de düzenlenen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Enç, Hüseyin Samani, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile belediye personeli, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Tütüncü, sinevizyon gösterisinin ardından yaptığı değerlendirmede, seçimlerden önce kapı kapı dolaşarak, halka yapacakları projelerini anlattıklarını, bugün ise seçim döneminde verdikleri sözleri yerine getirmenin huzuru içinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Halkın karşısına çıktıklarında "vaat ettiklerimizi yapabildik" diyebilmeleri gerektiğini dile getiren Tütüncü, "Hizmetlerimizi bu anlayışla yaptık. Hem çalışanlarımızın alnının teri kurumadan ücretini ödemeyi, hem de hizmetlerimizin aksamamasına çalıştık" dedi.

Çalışmalarını yatırımlar, sosyal ve kültürel belediyecilik ile halkla gönül bağı kurmuş bir belediye anlayışı olmak üzere üç temel esas üzerinde sunmaya çalıştıklarını anlatan Tütüncü, "3 yılda kamu arazileri üzerindeki 5 bin gecekonduyu yıkarak 240 kilometre yeni yol yaptık. 570 kilometre de asfalt döktük. 1 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturduk. Mülkiyet sorununu çözerek 11 bin tapu dağıttık" diye konuştu.

Asli hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap vermenin görevleri arasında olduğunu vurgulayan Tütüncü, ilçede yapılan spor ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Engelliler ve kadınlar başta olmak üzere ailelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Tütüncü, "AKMEK projesiyle 10 bin kursiyere meslek edindirdik. Göreve geldiğimizde 430 bin nüfuslu ilçede bir tek kültür merkezi dahi bulunmuyordu. Yaptığımız çalışma ile Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ni açtık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hakan Tütüncü, Kepez'in geleceğiyle ilgili en önemlisi projelerinin Kepezpark Varsak Projesi olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"50 bin metrekarelik alanda Antalya'nın ilk tam olimpik standartlarda yüzme havuzunu yapacağız. Sinema salonları, sosyal alanlar, kafeterya, gençlik merkezi, basketbol ve futbol sahaları, masal parkı, koşu ve bisiklet yollarının da bulunduğu proje 20 milyon liraya mal olacak. Projenin temeli haziran ayı içerisinde atılacak. 1 yılda bu devasa projeyi bitireceğiz."

Antalya'ya ikinci bir açık hava tiyatrosu kazandırmak için harekete geçtiklerini belirten Tütüncü, ayrıca 29 bin metrekarelik alanda Antalya'nın en büyük kongre ve sergi merkezini yapmayı planladıklarını kaydetti.

Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra nikah sarayı, restoran, sergi ve fuaye alanlarının bulunacağı merkezin 40 milyon liraya mal olmasının planlandığını dile getirerek, "Yaptığımız hizmetlerin finans kaynağı belediyenin imkanlarıdır. Zaman zaman kamunun kaynaklarının yeterli olmadığı söyleniyor. Biz bu yatırımların tamamını Kepez'in kaynaklarıyla gerçekleştirdik" dedi.

Reklam
Reklam

İlçedeki birçok mahalleye her biri bin 500'er metrekare alana sahip devasa konaklar yapacaklarını ifade eden Tütüncü, şöyle konuştu:

"Hizmetleri üretirken sadece Kepez'i değil, Antalya'yı düşünüyoruz. Antalya'yı besleyen değerler üretiyoruz. Antalya markasına neler katabiliriz, bunu düşünüyor ve buna göre üretiyoruz. Derdimiz eserler bırakmaktır, gönüller kazanmaktır. Makamlar bizim için bir araçtır. Biz asla gönlümüzü makamlara mahkum edenlerden olmadık. Bizden önce hizmet veren başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar kendi düşünceleri içinde hizmet etmeye çalıştılar. Kent adına düşünen herkesin duygu ve düşüncelerini almaya, halkımızı dinlemeye gayret ediyoruz."

Tütüncü, çalışmalarına yardımcı olan belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, personel, muhtarlara ve partililere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: