Tütüncü: Turistik bölgeler toplu ulaşımla şehir merkezlerine bağlanmalı

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, turistik bölgelerin toplu ulaşımla şehir merkezine bağlanması ve esnafın...

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, turistik bölgelerin toplu ulaşımla şehir merkezine bağlanması ve esnafın Ahilik kültürü ile hareket etmesiyle turistlerin kent içerisine geleceğini söyledi.
Çalışanlarının bir kısmı Kepez’de oturan Kale Kapısı esnafını ziyaret eden Tütüncü, Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 500 yıllık tarihi olan İki Kapılı Han Çarşısı’nı gezdi.
Burada esnafa hayırlı alışverişler dileğinde bulunan Tütüncü, Kepez’de oturan vatandaşların da yaşadıkları bölgelerle ilgili problemlerini dinledi.
Çarşı içerisinde bulunan KALEDER’i de ziyaret eden Tütüncü, şehir merkezine istenilen oranda turist gelmemesinin nedenlerini dernek üyeleriyle masaya yatırdı.
Tütüncü’nün ziyaretinin siyasi bir tarafının olmadığını vurgulayan KALEDER 2. Başkanı Hasan Kilit, “Bu bir dostane ziyarettir. İşin bir siyasi tarafı yok. Belediye başkanlarımız seçildikten sonra partiyi bir kenara bırakarak, halkına hizmet ediyor. Bunun en güzel örneğini Sayın Tütüncü de yaşıyoruz. Kendisinin bölgemize onuncu ziyareti oldu.” diye konuştu.
Kilit, ziyaretinden ve esnafa olan ilgisinden dolayı da Tütüncü’ye teşekkür etti. 500 yıllık bir tarihi olan İki Kapılı Han Çarşısı ve çevresinin, yüzyıllardan bu yana Antalya’nın kent hafızasını oluşturduğunu ifade eden Tütüncü de şehirleri ve çarşıları, orada yaşayanların güzelliğinin anlamlı kıldığını belirtti.
Tütüncü, şunları söyledi: “Bu çarşı esnafının yıllardan bu yana çok güzel olduğunu zaten biliyoruz. Çarşının güzelleştirilmesi noktasında, bir yerel yönetici olarak şimdiye kadar katkıda bulunduk, bundan sonrada katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”
Ziyarette, şehir merkezine istenilen oranda turist gelmemesinin nedenleri de tartışıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz